Zivtiņš: Jāņu brīvdienas aizritējušas salīdzinoši mierīgi

Garās Jāņu brīvdienas, kuru laikā Ceļu policija veica apjomīgākos reidus un autovadītāju pārbaudes, aizritējušas salīdzinoši mierīgi. Kopš 22.jūnija noformētas 383 administratīvās lietas par braukšanu reibumā, intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" šorīt sacīja Valsts policijas Prevencijas pārvaldes šefs Edmunds Zivtiņš.

Reibumā braukuši ne tikai autovadītāji, bet arī motociklu un velosipēdu vadītāji.

Svētku brīvdienās satiksmes negadījumā gājis bojā viens, cietuši seši cilvēki.

Jau ziņots, ka svētdien, 27.jūnijā, uz Vidzemes šosejas pie Garkalnes no policijas bēgošs autovadītājs izraisīja satiksmes negadījumu, kurā cietuši seši cilvēki, tostarp divi bērni.

Ceļu policistu radars netālu no dzelzceļa pārvada pie Garkalnes kādai automašīnai "Opel" fiksējis ātrumu 157 kilometri stundā (km/h). Uz policistu pieprasījumu apstāties autovadītājs nav reaģējis un turpinājis traukties Rīgas virzienā, teju divreiz pārsniedzot atļauto braukšanas ātrumu, kas uz Latvijas ceļiem ir 90 km/h.

Kā šorīt LNT sacīja Zivtiņš, paskaidrojumā policijai 1955.gadā dzimušais "Opel" vadītājs rakstījis, ka ātri braukt viņam likusi "balss no Kosmosa", sacīja Zivtiņš.

Pēc Zivtiņa teiktā, pēc šī satiksmes negadījuma sāktā kriminālprocesa ietvaros vīrietim tiks veiktas vairākas ekspertīzes, arī pirmstermiņa veselības pārbaude.

Kā ziņots, visvairāk iereibušo vadītāju svētku dienās pieķerts 24.jūnijā, kad pie stūres reibumā bija sēdušies 124 vadītāji.