Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Pierobežā aiztur cigarešu kontrabandistu ūdenslīdēja tērpā

© Atis Ieviņš, F64 Photo Agency

Šā gada 3. oktobrī Krāslavas novadā aizturēti divi Latvijas valsts piederīgie, viens pilsonis un viens nepilsonis, kuri grupā pēc iepriekšējas vienošanās nodarbojās ar tabakas izstrādājumu nelikumīgu pārvietošanu, izmantojot Daugavas upi.

Naktī no otrdienas uz trešdienu, operatīvo pasākumu rezultātā, Piedrujas pagastā Lupandu ciema apkaimē robežsargi aizturēja divus vīriešus ar vairākiem cigarešu saiņiem. Nedz vienam, nedz otram nebija personu apliecinošu dokumentu, kā arī speciālās caurlaides, turklāt viens no likumpārkāpējiem bija ģērbies ūdenslīdēja kostīmā. Kopumā notikuma vietā tika izņemts 69 000 cigaretes (59 200 cigaretes «Premjer» un 9 800 cigaretes «Minsk Super Slim») ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Abiem vīriešiem par pierobežas joslas režīma pārkāpumiem sastādīti administratīvā pārkāpuma protokoli, savukārt par tabakas izstrādājumu nelikumīgu pārvietošanu, kas izdarīta personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās, pēc Krimināllikuma 221. panta otrās daļas, uzsākts kriminālprocess. Abi likumpārkāpēji ievietoti Valsts policijas Īslaicīgas aizturēšanas vietā.