Septiņu jauniešu banda pastrādājusi bruņotu laupīšanu Vērmanes dārzā

© Ekrānšāviņš no video

30. septembrī neilgi pēc pulksten 22.00 Rīgas pašvaldības policijas Centra pārvaldes darbinieki saņēma informāciju par kādu jauniešu kompāniju, kura Vērmanes dārzā, piedraudot ar nazi, aplaupījusi divus garāmgājējus. Uz notikuma vietu norīkotas tuvākās Rīgas pašvaldības policijas autopatruļas.

Likumsargi, ierodoties norādītajā parkā, pamanīja uz zemes guļošu vīrieti. Apkārt viņam bija sapulcējušies citi cilvēki. Pārrunu laikā noskaidrots, ka vienam no cietušajiem esot atņemts rokas pulkstenis un maks ar dokumentiem. Tāpat uz notikuma vietu jau bija izsaukts Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests, līdz ar to nekavējoties uzsākta tuvākās teritorijas apsekošana.

Turpat Vērmanes dārzā tika atrastas septiņas aprakstiem atbilstošas personas - divas sievietes un pieci vīrieši. Viena no aculieciniecēm uzreiz aizturētos atpazina kā laupītājus.

Gaidot Valsts policijas darbiniekus, kārtības sargi pamanīja, ka viens no aizturētajiem vīriešiem uz zemes nomet rokas pulksteni.

Datu pārbaudes laikā noskaidrots, ka iespējamie laupītāji ir vecumā no 19 līdz 26 gadiem. Personas kategoriski noliedza jebkādu saistību ar notikušo, apgalvojot, ka tikai sēdējuši Vērmanes dārza estrādē un malkojuši grādīgos dzērienus. Turpmāko procesuālo darbību veikšanai izsaukta Valsts policija.

Savukārt Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki apskatīja abus cietušos un piedāvāja veikt plašākus izmeklējumus ārstniecības iestādē. Tomēr abi kungi no hospitalizācijas atteicās.

Gaidot Valsts policijas darbiniekus, kārtības sargi pamanīja, ka viens no aizturētajiem vīriešiem uz zemes nomet rokas pulksteni. Izjautājot vīrieti, kur ņēmis pulksteni, viņš kategoriski noliedza, ka tas esot atradies pie viņa. Taču viņa versija acīmredzami bija nepatiesa, jo vairākiem apkārt esošajiem policistiem bija individuālās videokameras, kurās fiksēts, kā viņš pulksteni nomet zemē.

Drīz pēc tam notikuma vietā ieradās Valsts policijas darbinieki. Pēc kolēģu lūguma gan aizdomās turamās personas, gan cietušie nogādāti tuvākajā Valsts policijas iecirknī turpmāko procesuālo darbību veikšanai. Kā vēlāk noskaidrojās aizturētie iepriekš ir tiesāti par noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.