Bēgot no policijas, pārkāpējs izraisa smagu avāriju

© Kaspars Krafts F64

Avārijā, ko šodien uz Vidzemes šosejas pie Garkalnes izraisījis no policijas bēgošs autovadītājs, cietuši seši cilvēki, tostarp divi bērni.

Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja priekšniece Ieva Rekšņa aģentūru LETA informēja, ka ap plkst.15 ceļu policistu radars netālu no dzelzceļa pārvada pie Garkalnes kādai automašīnai "Opel" fiksējis ātrumu 157 kilometri stundā (km/h).

Uz policistu pieprasījumu apstāties autovadītājs nav reaģējis un turpinājis traukties Rīgas virzienā, teju divreiz pārsniedzot atļauto braukšanas ātrumu, kas uz Latvijas ceļiem ir 90 km/h.

Uz dzelzceļa pārvada, kur atļautais ātrums atbilstoši ceļa zīmei ir vēl mazāks, "Opel" ietriecās priekšā braucošajā automašīnā "VW Golf", kas no trieciena ieskrēja ceļu norobežojošajā barjerā.

Netālu no sadursmes vietas policistiem automašīnu "Opel" izdevās apstādināt. Pēc sākotnējās informācijas, 1955.gadā dzimušais vīrietis, kurš vadīja "Opel", nav bijis alkohola reibumā.

Negadījumā cieta pats bēglis un pieci vienas ģimenes locekļi, tostarp divi bērni, kas brauca automašīnā "Golf". Visi nogādāti slimnīcā ar dažādām traumām.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības (NMP) pārstāve Laura Bundule aģentūrai LETA pastāstīja, ka cietušie bērni - 2,5 un piecus gadus veci - nogādāti Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā. Viņu vecāki guvuši smadzeņu satricinājumu, bet smagi cietusi bērnu vecāmāte, kurai ir daļēja rokas amputācija. Cietusī nodota mikroķirurgu aprūpē.

Pēc Bundules teiktā, arī avāriju izraisījušās automašīnas vadītājs hospitalizēts.

Negadījuma vietā strādāja četras neatliekamās medicīniskās palīdzības brigādes.

Aculiecinieks Aidis, kurš notikuma vietā ieradies neilgi pēc avārijas, aģentūrai LETA pastāstīja, ka ģimenes automašīna pēc kūleņošanas pa pārvadu bijusi pamatīgi saplacināta. "Tā ir briesmīgā pankūkā. Brīnos, kā vispār kāds izdzīvoja," teica aculiecinieks.

Savukārt otra automašīna palikusi daļēji karājoties pāri pārvada malai. Aculiecinieks pieļāva, ka avāriju izraisījušais autovadītājs pametis savu spēkratu un meties bēgt, jo automašīna bijusi tukša un policija lielā steigā metusies kādu vajāt.

Latvijā

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas, veicot transportlīdzekļu kontroli Terehovas un Grebņevas muitas kontroles punktos, atklāja narkotisko vielu slēptuves divās kravas automašīnās. Tajās atradās kopā 406 kg narkotisko vielu. VID Nodokļu un muitas policijas pārvalde 2024.gada oktobrī uzsākusi kriminālprocesus par narkotisko vielu kontrabandu lielā apmērā.