Policija noraida pārmetumus, ka uz bruņoto uzbrukumu Aizputes novadā ieradās pēc pusotras stundas

© Ģirts Gertsons, F64 Photo Agency

Valsts policija (VP) noliedz izskanējušo informāciju par nepietiekami ātru reaģēšanu uz uzbrukumu Aizputes novadā, kurā tika sašauti trīs cilvēki.

VP preses pārstāve Simona Grāvīte aģentūrai LETA teica, ka likumsargi izsaukumu saņēma plkst.15.33 un Kurzemes reģiona pārvaldes operatīvais dežurants nekavējoties nosūtīja tuvāko policijas ekipāžu no Grobiņas, kura notikuma vietā ieradās 15.55.

Tobrīd informācija tika nodota VP Aizputes iecirkņa inspektoram un Aizputes pašvaldības policijai, kuri notikuma vietā ieradās plkst.15.45. VP operatīvā izmeklēšanas grupa notikuma vietā ieradās stundas robežās.

Pirmdien Latvijas televīzijas raidījums "Panorāma" pārraidīja Aizputes televīzijas sagatavoto sižetu, kurā apgalvots, ka VP notikuma vietā ieradās vien stundu, pusotru pēc notikušā.

Aizputes novada pašvaldības policijas priekšniece Ailona Dārzniece Aizputes televīzijai norādījusi, ka viņasprāt, daudz operatīvāks darbs būtu bijis, ja VP Aizputes iecirknis strādātu arī brīvdienās. "Kamēr atbrauca pēc stundas, pusotras, kad slēdza ceļus, viss jau bija aizgājis. Uzreiz vajadzēja rīkoties, bet tie ir attālumi - Liepāja, tāpat arī Rīga," uzsvērusi Ailona Dārzniece.

Jau vēstīts, ka svētdienas pēcpusdienā Aizputes novada, Lažas pagasta Lejasraķos pie svara korekcijas centra "Vitality Academy" uz automašīnu "Porsche Cayenne" atklāta uguns, kā rezultātā cietuši divi vīrieši un viena sieviete. Sašautie cilvēki nav Latvijas valstspiederīgie, taču viņu pilsonība netiek atklāta.

Cietušie bijuši klienti viesu namā, kas atrodas netālu no nozieguma izdarīšanas vietas.

Policija uzskata, ka, visticamāk, ka noziegumu paveica vairāki cilvēki.

Sociālajos tīklos publicētās sašautās automašīnas fotogrāfijas liecina, ka spēkrata vējstiklā un motora pārsegā trāpīts aptuveni desmit reizes.