Rīgā nozog 100 000 eiro vērtu laivas motoru

© www.ahoy.lv

Naktī uz piektdienu Rīgā nozagta Latvijas ātrgaitas motorlaivu čartera uzņēmuma Ahoy RIB, kuras vētība motorlaiva 150 tūkstoši eiro. Par laimi laiva šorīt atrasta netālu no zādzības vietas.

Laupītāju guvums ir Suzuki ražojuma dzinējs ar 300 Zs jaudu, kura vērtība ir vismaz 100 tūkstoši eiro, nra.lv informēja "Ahoy Public Relations" pārstāve Rasa Saliņa. Zādzība notikusi Bolderājā, Birzes ielā 27.

Kaspars Graudiņš, kompānijas Ahoy valdes priekšsēdētājs: "Krīzes apstākļos, kā redzam, zagļi ir gatavi laupīt pat tādas neordināras lietas kā motorlaivu dzinēji. Jāatzīst, ka šāda tilpuma dzinēji, kurus izmanto, kā man zināms, tikai Zviedrijas militārie spēki, Baltijas un tuvākās Eiropas valstīs netiek pielietoti. Runājot par pašu zādzību - tā drīzāk izskatās pēc pasūtījuma. Par spīti tam, ka pašu laivu nav izdevies aizdzīt, viens dzinējs ir nozagts, savukārt otrs ir sabojāts. Zaudējumu apmērus šobrīd grūti ir pateikt, taču tie ir ievērojami."

Uzņēmuma vadība lūdz atsaukties aculieciniekus, kā arī būtu pateicīga par jebkādu informāciju, kas varētu palīdzēt notvert ļaundarus. Kontakttālrunis: 26528596; 29145314, vai arī lūdzam griezties tuvākajā policijas iecirknī.

Svarīgākais