Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Uz robežas vairākkārtēju likumpārkāpēju aiztur ar 60 000 cigarešu

© f64

Šā gada 19. septembrī Daugavpils novadā par tabakas izstrādājumu nelikumīgu pārvietošanu aizturēts viens Latvijas pilsonis, kurš nelikumīgajā nodarbē pieķerts ne pirmo reizi, un izņemts 60 tūkstoši cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Trešdien, pārbaudot informāciju par akcīzes preču nelikumīgu pārvietošanu, Naujenes pagastā aptuveni 150 metri no dzelzceļa pārbrauktuves robežsargi aizturēja kādu vīrieti ar vairākiem cigarešu saiņiem. Kopumā notikuma vietā tika izņemts 60 000 cigaretes "Premjer" ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Jāatzīmē, ka 1998.gadā dzimušais vīrietis vairākkārtīgi pieķerts atrodamies pierobežas joslā bez speciālās caurlaides, turklāt saistībā cigarešu nelikumīgu apriti viņš robežsargu redzes lokā nonācis jau otro reizi, proti, pērn septembrī vīrietis tika aizturēts Tabores pagastā un pret viņu un vēl četriem līdzdalībniekiem par cigarešu nelikumīgu apriti personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās tika uzsākts kriminālprocess.

Šoreiz kriminālprocess uzsākts par tabakas izstrādājumu nelikumīgu pārvietošanu, kas izdarīts ievērojamā apjomā, pēc Krimināllikuma 221. panta pirmās daļas, vīrietis atzīts par aizdomās turēto un viņam piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.