Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Māte par mazuļu knaibīšanu un mētāšanu saņem 280 stundas piespiedu darba

© f64

Zemgales rajona tiesa piemērojusi piespiedu darbu mātei par vardarbību pret saviem mazgadīgajiem bērniem, tostarp bērnu sejas knaibīšanu, liecina publiski pieejamais tiesas spriedums.

Kā izriet no sprieduma, 2014.gada aprīlī māte dusmās par to, ka 2013.gadā dzimušais bērns neguļ, knaibīja un spaidīja viņam vaigus, tādējādi nodarot bērnam fiziskas ciešanas.

Tāpat pierādīts, ka 2014.gada maijā māte, dusmu vadīta, ar rokām spieda un knaibīja šī bērna seju, kā arī spēcīgi kratīja bērnu, iesvieda viņu ar seju gultā un vienu reizi ar roku bērnam iesita pa seju.

Tajā pašā gadā māte izturējās cietsirdīgi arī pret savu otru, 2014.gadā dzimušo, bērnu. Arī šim bērnam viņa, dusmu vadīta, ar rokām spieda un knaibīja seju. Viņa arī dusmās satvēra bērnu aiz padusēm un meta gultā. Tiesa konstatējusi, ka šis pats bērns cieta vēl vienā līdzīgā epizodē, kad cietušajam tika knaibīta seja un agresīvi raustītas kājas.

Tiesa apstiprinājusi apsūdzētās un prokuratūras vienošanos par sodu. Tiesa mātei piemēroja 280 stundas piespiedu darba ar policijas kontroli uz vienu gadu.