KNAB aiztur cietumsargu par kukuļa pieņemšanu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nosūtījis Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētai prokuratūrai šī gada martā uzsāktā kriminālprocesa materiālus, ierosinot saukt pie kriminālatbildības pret Rīgas Centrālcietuma drošības dienesta inspektoru par 150 latu kukuļa pieņemšanu.

Izmeklēšanas materiāli liecina, ka ieslodzījuma vietas amatpersona, izmantojot savu dienesta stāvokli, pieņēmusi kukuli saistībā ar neatļautu sūtījuma nodošanu kādai notiesātajai personai. Apejot pienesumu un sūtījumu saņemšanas kārtību, ieslodzītajam bija plānots nodot arī neatļautus priekšmetus.

KNAB un Ieslodzījuma vietu pārvaldes sadarbības rezultātā Rīgas Centrālcietuma amatpersona tika aizturēta pēc kukuļa pieņemšanas.

Uzskatot, ka pirmstiesas izmeklēšanas laikā ir savākti pietiekami pierādījumi, KNAB izmeklētājs ierosina uzsākt kriminālvajāšanu pret Rīgas Centrālcietuma drošības daļas inspektoru par kukuļa pieņemšanu un mēģinājumu neatļauti nodot priekšmetus ieslodzītajam.

Rīgas Centrālcietuma amatpersonai piemēroti drošības līdzekļi – aizliegums pildīt jebkādus amata pienākumus Ieslodzījuma vietu pārvaldē un tās struktūrās, kā arī aizliegums tuvoties konkrētām personām un izbraukt no valsts.

Latvijā

Jaunākie dati par Latvijā veiktajiem noziegumiem liecina, ka strauji pieaug sīko zādzību skaits: 2021. gadā tādu bija 6519, bet 2023. gadā - jau 9422. "Interesanti, ka vienlaikus samazinās zādzības lielos apjomos un/vai grupās: 2021. gadā to bija 4499, bet 2023. gadā - 4046. Tiesa, izmaiņas nav tik straujas, 11% - ja runā precīzi," skaidro apsardzes uzņēmuma "Apsardzes alianse" valdes loceklis Romāns Vorslavs.

Svarīgākais