Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Divi vīrieši Baložos apzog dzīvokli; pie viena atrod narkotikas

© Ekrānuzņēmums/Facebook

Aizvakar, 12. septembrī, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Baložu iecirknī tika saņemta informācija par tikko izdarītu zādzību no kāda dzīvokļa Baložos.

Likumsargi kopā ar kolēģiem no Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes nekavējoties uzsāka iespējamās vainīgās personas meklēšanu tuvākajā apkārtnē. Drīz vien policisti aizdomās par zādzības izdarīšanu aizturēja divus vīriešus un nogādāja viņus iecirknī.

Tika noskaidrots, ka abi aizturētie vīrieši bija iekļuvuši kādā daudzdzīvokļu nama dzīvoklī un no turienes nozaguši zeltlietas, datortehniku un alkoholu. Jāpiebilst, ka tobrīd dzīvoklī neviens neatradās.

Tāpat likumsargi abu aizturēto personu dzīvesvietās veica kratīšanas. Tika pieaicināts kinologs ar dienesta suni Narko, kurš pie viena no vīriešiem privātmājā atrada nezināmas izcelsmes vielu, kas tika nosūtīta ekspertīzes veikšanai. Tika noskaidrots, ka izņemtā viela ir metamfetamīns un tā svars ir nepilns puskilograms jeb 404 grami.

Aizturētie vīrieši ir dzimuši 1963. un 1974. gadā un iepriekš sodīti par mantiskiem noziegumiem.

Saistībā ar notikušo pret abiem vīriešiem uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta trešās daļas - par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot dzīvoklī. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas. Tāpat vīrietis, pie kura tika atrastas narkotiskās vielas, tiek saukts pie kriminālatbildības pēc Krimināllikuma 253. panta otrās daļas - par narkotisko vielu neatļautu glabāšanu lielā apmērā. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Abiem aizturētajiem vīriešiem piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums.