Jaunalūksnes pagastā pirms Jāņiem nozog dārgu sniega lāpstu

Jaunalūksnes pagasta Gerasimos pagājušajā nedēļā uzlauztas kāda šķūnīša durvis un nozagtas divas plastikāta laivas (katras vērtība- Ls 495), sniega šķūrējamā lāpsta 200 latu vērtībā un kvadracikls ATV 150 cm3 300 latu vērtībā.

Izmeklēšanas laikā noskaidrotas un aizturētas trīs personas, kas tiek turētas aizdomās par zādzības izdarīšanu– 1983., 1982. un 1987. gadā dzimuši Alūksnes novada iedzīvotāji, nra.lv informēja Valsts policijā.

Visu nozagto gados jaunie vīrieši bija jau realizējuši. Izmeklēšanas laikā zagtās mantas atrastas un izņemtas. Kā atzīst policijas darbinieki, nebeidz pārsteigt iedzīvotāju attieksme. Vēlme tikt pie kārotā, samaksājot par „pirkumu” niecīgu summu ņem virsroku pār nepieciešamību izvērtēt darījuma iespējamās sekas un likumību. Vienu no zagtajām laivām, kuras vērtība ir gandrīz 500 latu, „pircējs” bija iegādājies par 20 latiem.

Policija atkārtoti vēršas pie iedzīvotājiem ar aicinājumu nepirkt mantas, kuras par daudz zemāku samaksu nekā to patiesā vērtība piedāvā nejauši sastapti cilvēki. Pirms piekrist darījumam, griezties policijā, lai pārliecinātos, vai jums piedāvātā manta nav pieteikta kā zagta un neatrodas meklēšanā. Zagļi izmanto iedzīvotāju vienaldzību un nekautrējas kaimiņam piedāvāt nopirkt turpat netālu zagtās mantas. Katram, kas šādā veidā cer tikt pie kārotā, jāatceras, ka nākamreiz jūs paši varat kļūt par zagļu upuriem.

Latvijā

No 2025.gada 1.janvāra Eiropas Savienības atbalsts tiks mērķēts uz sociāli vismazāk aizsargātām iedzīvotāju grupām un tiks mainīts pārtikas atbalsta apjoms. To joprojām varēs saņemt ģimenes ar trūcīgas mājsaimniecības statusu un krīzes situācijā nonākušas mājsaimniecības, tostarp Ukrainas civiliedzīvotāji. Taču viens cilvēks varēs saņemt vienu pārtikas preču komplektu ceturksnī līdzšinējo 2 pārtikas preču komplektu vietā. ES atbalsts tiek nodrošināts Eiropas Sociālā fonda Plus programmas materiālās nenodrošinātības mazināšanai 2021.–2027. gadam ietvaros, informē Labklājības ministrija.