Pret Meroni uzsākts kriminālprocess par piesavināšanos un naudas atmazgāšanu

© F64

Valsts policijas Organizētās noziedzības apkarošanas pārvalde uzsākusi kriminālprocesu pret Šveices advokātu Rūdolfu Meroni.

''Meroni ir izdarījis un turpina izdarīt sevišķi smagus noziedzīgos nodarījumus, kas var radīt vai jau ir radījuši neatgriezeniskus zaudējumus Latvijas valstij un tās iedzīvotājiem.''

Kriminālprocess uzsākts par piesavināšanos un naudas atmazgāšanu, portālam Pietiek atklājusi Valsts policija.

''Kriminālprocess ir uzsākts šā gada 16.jūlijā pēc Krimināllikuma 179.panta trešās daļas un 195.panta trešās daļas un atrodas Valsts policijas Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes 1.nodaļas galvenās inspektores Veronikas Čuprikas lietvedībā,'' ziņo Pietiek.

Krimināllikuma 179.pants ir par piesavināšanos, ja tā izdarīta lielā apmērā, paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz 10 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Bet krimināllikuma 195.pants ir par noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu vai citas mantas legalizēšanu, ja tā veikta lielā apmērā vai to veikusi organizēta grupa, paredz brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz 12 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

''R. Meroni ir izdarījis un turpina izdarīt smagus un sevišķi smagus noziedzīgos nodarījumus, kas var radīt vai jau ir radījuši neatgriezeniskus zaudējumus Latvijas valstij, tās iedzīvotājiem, neskaitāmu uzņēmumu akcionāriem u.c. personām,'' rakstīts kriminālprocesa dokumentos.

Jāatzīmē, ka Šveices advokātam nekāds statuss šī kriminālprocesa ietvaros nav noteikts.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais