Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Degvielas cisterna dīķī Amatas novadā iegāzusies, atāķējoties no vilcēja

© f64

AS "Virši-A" degvielas cisterna vakar dīķi Amatas novada Drabešu pagastā iegāzusies, jo bija atāķējusies no vilcēja, informēja Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ilze Mote.

Bīstamā situācija radās, kravas automašīnai braucot kalnā. 1978.gadā dzimis kravas automašīnas "Scania" vadītājs konstatēja, ka ar piekabi ir tehniskas problēmas. Proti, trose, kas turēja piekabi, tika pārrauta, un cisterna, ripojot atpakaļgaitā, iegāzās mazā dīķī.

Valsts vides dienesta (VVD) sabiedrisko attiecību speciāliste Maruta Bukleviča skaidroja, ka dīķis, kurā iegāzās tvertne, pieder privātpersonai. VVD Valmieras reģionālā vides pārvalde šodien norīkojusi inspektoru veikt atkārtotu dīķa apsekojumu, lai pārbaudītu, vai aizvadītajā vakarā uzņēmuma veiktie degvielas pārsūknēšanas darbi bijuši efektīvi. Tāpat inspektors izvērtēs, vai nav nepieciešams veikt papildu ūdens paraugu ņemšanu un analizēšanu.

Bukleviča norādīja, ka pirmos ūdens paraugus pēc cisternas iegāšanās dīķī ņēma pats uzņēmums, sadarbojoties ar saviem līguma partneriem.

Kravā, atsevišķos nodalījumos, atradušies aptuveni 11 100 litri dīzeļdegvielas. Negadījuma vietā degvielas noplūde netika konstatēta.

Jau ziņots, ka vakar pēcpusdienā Amatas novada Drabešu pagastā, netālu no Kārļiem, nelielā ūdenstilpē iegāzusies "Virši-A" degvielas vedēja piekabe, aģentūru LETA informēja "Virši-A" sabiedrisko attiecību speciāliste Elīna Kresa. Ceļu satiksmes negadījumā cilvēki netika cietuši.