Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Bunkus ģimene mudina advokātu padomi neizvairīties no Gobzema rīcības izvērtēšanas

© f64

Šodien nogalinātā zvērinātā advokāta Mārtiņa Bunkus ģimenes locekļi ir vērsušies Latvijas Zvērinātu advokātu padomē ar lūgumu neizvairīties no A. Gobzema rīcības izvērtēšanas. Bunkus ģimene iepriekš vērsās padomē ar lūgumu uzsākt disciplinārlietu un izslēgt A. Gobzemu no advokatūras, ņemot vērā viņa daudzkārt publiski paustos apzinātos melus par nogalināto M. Bunkus.

Šodienas lūgums seko A. Gobzema sniegtajiem paskaidrojumiem Zvērinātu advokātu padomei, kuros viņš stāsta par kavēšanos sniegt savus paskaidrojumus un lūdz atlikt Bunkus ģimenes sūdzības izskatīšanu, jo viņš esot premjera amata kandidāts, esot atvaļinājumā un tamlīdzīgi.

Bunkus ģimene savos iesniegumos padomei norāda, ka A. Gobzems daudzkārt un regulāri publiski apgalvojis, ka M. Bunkus ir "bandīts", "mafijas loceklis", "mafijas izpildītājs". Savos paskaidrojumos Zvērinātu advokātu padomei A. Gobzems norāda, ka šie apgalvojumi esot "asa kritika". Bunkus ģimene šādai absurdai interpretācijai kategoriski nepiekrīt un uzsver, ka šādi apgalvojumi ir apzināta apmelošana, un aicina Zvērinātu advokātu padomi rīkoties, ierosinot disciplinārlietu un izslēdzot A. Gobzemu no advokatūras.

"Mūsuprāt, Gobzems uzskatāmi mēģina izvairīties no advokātu padomes disciplinārlietas izskatīšanas un cenšas panākt tās atlikšanu ar dažādiem bezjēdzīgiem apgalvojumiem. Savā vienpadsmit lappušu paskaidrojumu sacerējumā Gobzems, piemēram, aicina atlikt viņa rīcības izvērtēšanu līdz tikšot pārbaudīta Mārtiņa Bunkus darbība neesoša kriminālprocesa ietvaros. Jāatzīmē, ka tas nekad nenotiks, jo Mārtiņš ir miris. Nešaubos, ka Gobzems to lieliski saprot un cenšas izmantot jebkādus argumentus, pat visabsurdākos, lai netiktu izslēgts no advokatūras," saka Kristaps Bunkus, Mārtiņa Bunkus brālis.

"Mēs ļoti ceram, ka Zvērinātu advokātu padome nevairīsies no mūsu iesniegumu izskatīšanas, cik ātri vien iespējams, un neņems vērā Gobzema absurdos apgalvojumus," turpina Kristaps Bunkus.

Līdztekus savos paskaidrojumos A. Gobzems pauž viedokli, ka Zvērinātu advokātu padomes sēdes laikā, piedaloties visām pusēm, varot tikt veicināta "iesaistīto pušu samierināšana". Bunkus ģimene iesniegumā padomei norāda, ka nekāda "samierināšana" ar A. Gobzemu nenotiks.