Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Vēloties izkļūt no mājvietas, iereibusi sieviete nokrīt no koka

© f64

Vakar Pierīgā, vēloties izkļūt no mājvietas otrajā stāvā, 49 gadus veca sieviete alkohola reibumā mēģināja tikt lejā pa koku, tomēr nokrita, pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Arita Rudzīte.

Sieviete kritienā guvusi smagus ievainojumus, tostarp krūšu, roku, kāju un galvas traumas.

Pierīgā, krītot no trīs metru augstuma, cietusi arī 64 gadus veca sieviete alkohola reibumā. Viņa izkritusi pa logu, kad devusies smēķēt. Sieviete kritienā guvusi vairāku ķermeņa daļu traumas, tostarp galvas, kājas un mugurkaula traumas.

Savukārt Vidzemē 56 gadus vecs vīrietis alkohola reibumā nokritis no trepēm kāpņutelpā, gūstot galvas traumu.

Vakar mediķi ar nopietnām traumām pēc kritiena no augstuma slimnīcās nogādājuši vairākus cilvēkus, tostarp trīs septiņus gadus vecus bērnus. Pierīgā bērns, krītot no ābeles apmēram 1,5 metru augstumā, guvis galvas, kā arī, iespējams, muguras traumu. Savukārt Kurzemē un Latgalē bērni guvuši rokas un muguras traumas, krītot no slidkalniņa.

Tāpat vakar mediķu palīdzība bijusi nepieciešama 51 gadu vecam vīrietim Kurzemē. Viņš, zāģējot zarus, paslīdējis un kritis no trepēm, gūstot kājas traumu.

Savukārt Zemgalē gadu vecs bērns ar kāju iekāpis karstos ugunskura pelnos, gūstot pēdas apdegumu.

Mediķi atgādina, ka alkohola reibumā vajadzētu izvairīties no pārgalvīgas rīcības, tāpat mediķi aicina vecākus rūpīgāk sekot līdzi bērnu nodarbēm.

Kopumā aizvadītās diennakts laikā NMPD mediķi devušies uz 1080 izsaukumiem, no kuriem 195 bijuši saistīti ar dažāda veida traumām un negadījumiem.