Apcietina arī "Latvenergo" amatpersonu lietā aizturēto Livanoviču

Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa šodien pēc Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) lūguma apcietināja arī biznesa konsultantu Andreju Livanoviču, kurš aizturēts "Latvenergo" amatpersonu lietas ietvaros.

Livanoviča advokāte Vaida Davidsone aģentūrai LETA teica, ka viņas klients tiek turēs aizdomās par ļaunprātīgas dienesta stāvokļa izmantošanas atbalstīšanu saistībā ar konkursu par Rīgas otrās termoelektrocentrāles (TEC-2) rekonstrukciju. Livanovičs noliedz viņam izvirzītās apsūdzības.

Livanovičs bijis "Latvenergo" prezidenta Kārļa Miķelsona un viceprezidenta Aigara Meļko biznesa partneris, kā arī iesaistīts ar viņiem nekustamo īpašumu darījumos. Arī Miķelsonu un Meļko tiesa apcietinājusi.

LETA jau ziņoja, ka saistībā ar "Latvenergo" amatpersonu iespējamajām pretlikumīgajām darbībām KNAB aizvakar kopumā aizturēja septiņus cilvēkus - piecus uzņēmuma vadošus darbiniekus un divas privātpersonas, aģentūru LETA informēja KNAB preses pārstāvis Andris Vitenburgs.

KNAB aizturētās "Latvenergo" koncerna amatpersonas ir Miķelsons, Meļko, AS "Sadales tīkls" valdes priekšsēdētājs Ivars Liuziniks un viņa vietnieks Andrejs Stalažs, kā arī "Sadales tīkla" Austrumu reģiona tehniskais vadītājs Edgars Vitkovskis, apstiprināja Ekonomikas ministrijas (EM) valsts sekretārs Juris Pūce.

Aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka KNAB aizturētās privātpersonas ir Daugavpilī reģistrētā uzņēmuma SIA "Būvenergoserviss" vienīgais īpašnieks un valdes priekšsēdētājs Mihails Paladijs, kā arī konsultantfirmas "Energy Consulting" īpašnieks un bijušais "Būvenergoserviss" valdes loceklis Livanovičs.

Saistībā ar "Latvenergo" amatpersonu iespējamām pretlikumīgām darbībām laika posmā no 2006. līdz 2010.gadam KNAB ir sācis kriminālprocesu par noziedzīgajiem nodarījumiem, kas saistīti ar dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, kukuļņemšanu un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu jeb naudas atmazgāšanu, informēja Vitenburgs.

Viņš norādīja, ka lēmumi par drošības līdzekļu piemērošanu aizturētajām personām tiks pieņemti "laika gaitā".

Ja vien KNAB vēl šovakar nelūgs tiesu apcietināt pārējos četrus aizturētos, viņiem, visticamāk, tiks piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi, jo personu drīkst aizturēt tikai uz 48 stundām.

Aizturēto personu advokātu līdz šim teiktais liecina, ka iespējamie noziegumi varētu būt saistīti ar Rīgas otrās termoelektrocentrāles (TEC-2) rekonstrukciju.