Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

"Progresīvo" kandidāte zaudējusi vietu vēlēšanu sarakstā saistībā ar braukšanu dzērumā bez tiesībām

© f64

Partijas "Progresīvie" pārstāve Katrīna Brandala, kuru šodien Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) nolēmusi svītrot no 13.Saeimas vēlēšanu saraksta, pirms aptuveni diviem gadiem sodīta par braukšanu dzērumā bez tiesībām.

1993.gadā dzimušajai SIA "Brandall Digital" valdes loceklei Brandalai partija bija atvēlējusi 5.numuru Kurzemes sarakstā.

Publiski pieejamais 2016.gada Ventspils tiesas 8.novembra spriedums liecina, ka jauniete pie automašīnas "Saab" stūres aizturēta Ventspilī. Jauniete vainu noziegumā atzina un izdarīto nožēloja. Viņa agrāk nebija bijusi sodīta.

Tiesa viņai piesprieda 120 stundas piespiedu darba un liedz iegūt transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz diviem gadiem. Soda izciešanā ieskaitīja aizturēšanas laiku - vienu dienu, līdz ar to izciešamais sods bija 112 piespiedu darba stundas.

Jau ziņots, ka CVK piektdien lēma no 13.Saeimas vēlēšanu sarakstiem svītrot septiņus tiesātus deputāta amata kandidātus, savukārt attiecībā uz vēl vienu lēmuma pieņemšana atlikta uz nākamo sēdi.

Vairāki, tostarp, Brandala no vēlēšanu sarakstiem izslēgti, pamatojoties uz Saeimas vēlēšanu likuma 5.panta 3.punktā minēto ierobežojumu. Tas paredz, ka Saeimas vēlēšanām nevar pieteikties personas, kuras ir sodītas par tīšu noziedzīgu nodarījumu, izņemot personas, kuras ir reabilitētas vai kurām sodāmība dzēsta vai noņemta.

Tikmēr vēlēšanās tiesīgi ir startēt divu citu partiju pārstāvji, kuri pirms vairākiem gadiem administratīvi sodīti par braukšanu dzērumā. Viens no tiem ir nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK saraksta pārstāvis Guntars Akmentiņš un Rīcības partijas pārstāve Jeļena Pičoha. Abi pārkāpuma brīdī ieņēma policistu amatus.