Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Parketa kravā atklāj vairāk nekā 3 miljonus cigarešu

© f64

Veicot muitas kontroles pasākumus Ventspils ostā, Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas novērsa 3,04 miljonu cigarešu nelikumīgu pārvietošanu. Cigaretes bija noslēptas kravas automobilī aiz parketa kravas.

Trešdien, 15.augustā, veicot kravas transportlīdzekļu kontroli pirms to uzbraukšanas uz prāmja, kas kursē no Ventspils uz Zviedrijas ostas pilsētu Nīnashamnu, muitas amatpersonas padziļinātai pārbaudei novirzīja kādu kravas automobili, kurā saskaņā ar pavaddokumentiem tika vests parkets un citas preces.

Veicot vizuālo apskati, puspiekabes aizmugurējā daļā bija saskatāms pavaddokumentos norādītais parkets, bet krava, kas atradās puspiekabes priekšējā daļā, bija pārklāta ar melnu polietilēna plēvi. Muitas amatpersonas konstatēja, ka kravā atrodas kopumā 304 kastes ar cigaretēm, kas nebija norādītas pavaddokumentos. Kontroles rezultātā tika izņemti 3 040 000 cigarešu “Route 66” bez akcīzes markām.

Pēc provizoriskiem aprēķiniem, valstij nenomaksāto nodokļu apjoms par šīm cigaretēm varētu būt aptuveni 331 968 tūkstoši eiro.

Par konstatēto pārkāpumu uzsākta lietvedība administratīvā pārkāpuma lietā. Lietas materiāli nodoti VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldei lēmuma pieņemšanai par kriminālprocesa uzsākšanu.