Tiesa šodien lemj par drošības līdzekļa piemērošanu Miķelsonam

Šodien Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa lems par drošības līdzekļa piemērošanu AS "Latvenergo" prezidentam Kārlim Miķelsonam.

Miķelsonu uz tiesu konvojēja Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki.

Kā ziņots, Centra rajona tiesā KNAB pieteicis drošības līdzekļa izskatīšanu divām personām, kuras, iespējams, aizturētas krimināllietā par AS "Latvenergo" amatpersonu iespējamām pretlikumīgām darbībām.

Otrai personai drošības līdzeklis tiks skatīts plkst.13.

Jau ziņots, ka saistībā ar AS "Latvenergo" amatpersonu iespējamajām pretlikumīgajām darbībām KNAB aizvakar kopumā aizturēja septiņus cilvēkus - piecus uzņēmuma darbiniekus un divas privātpersonas, aģentūru LETA informēja KNAB preses pārstāvis Andris Vitenburgs.

KNAB aizturētās "Latvenergo" koncerna amatpersonas ir uzņēmuma prezidents Miķelsons un viņa vietnieks Aigars Meļko, AS "Sadales tīkls" valdes priekšsēdētājs Ivars Liuziniks un viņa vietnieks Andrejs Stalažs, kā arī "Sadales tīkla" Austrumu reģiona tehniskais vadītājs Edgars Vitkovskis. To apstiprināja Ekonomikas ministrijas (EM) valsts sekretārs Juris Pūce.

Meļko vakar kā drošības līdzeklis tika piemērots apcietinājums. Kā pēc tiesas sēdes žurnālistiem pastāstīja advokāti Agris Bitāns un Varis Klotiņš, Meļko ir piemērots aizdomās turētā statuss pēc Krimināllikuma 318.panta 2.daļas un 195.panta 3.daļas - par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju.

Pats aizdomās turētais savu vainu neatzīstot, un advokāti pauda gatavību lēmumu par Meļko apcietināšanu pārsūdzēt. Advokāti nekādus komentārus par lietas faktiskajiem apstākļiem nesniedza, norādot, ka viņi to nedrīkst darīt.

Aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka KNAB aizturētās privātpersonas ir Daugavpilī reģistrētā uzņēmuma SIA "Būvenergoserviss" vienīgais īpašnieks un valdes priekšsēdētājs Mihails Paladijs, kā arī šī uzņēmuma bijušais valdes loceklis Andrejs Livanovičs.