Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Lai izvairītos no soda, ātrumpārkāpējs policistiem piedāvā 250 eiro

© Publicitātes foto

Vakar, 14.augustā, pēc pulksten 13.00, Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Patruļpolicijas nodaļas darbinieki, veicot atļautā braukšanas ātruma kontroli Jelgavā, Garozas ielā, apturēja automašīnas Mercedes Benz C220 autovadītāju, kurš pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu. 1990.gadā dzimušais autovadītājs apdzīvotā vietā brauca ar ātrumu 83 kilometri stundā, pie atļautā 50 kilometri stundā. Lai izvairītos no nepatikšanām, viņš mēģināja piekukuļot policistus, piedāvājot 250 eiro lielu kukuli.

Autovadītājs tika aizturēts un pret viņu uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 323.panta 1.daļas “ Par kukuļa, tas ir, materiālu vērtību, mantiska vai citāda rakstura labumu, došanu vai piedāvāšanu vai par kukuļa apsolīšanu pēc tā pieprasīšanas personiski vai ar starpnieku valsts amatpersonai, lai tā, izmantojot savu dienesta stāvokli, izdarītu vai neizdarītu kādu darbību kukuļdevēja, kukuļa piedāvātāja vai apsolītāja, vai citas personas interesēs, neatkarīgi no tā, vai nodotais, piedāvātais vai apsolītais kukulis domāts šai valsts amatpersonai vai jebkurai citai personai, kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Šogad Zemgales reģiona policisti aizturējuši jau 26 autovadītājus- kukuļdevējus, no tiem Aizkrauklē - 11, Jelgavā - 5, Dobelē - 4, Jēkabpilī - 3, Bauskā - 2 un Tukumā -1.

Policisti turpina aktīvi strādāt kukuļdošanas apkarošanas jomā.