Dzēšot degošo šķūni, Ogrē cieš cilvēks

© f64

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 9.augusta plkst. 6.30 līdz 10.augusta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests saņēma 95 izsaukumus – 58 uz ugunsgrēku dzēšanu un 23 uz glābšanas darbiem, bet 14 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Mēģinot nodzēst ugunsgrēku saviem spēkiem, ugunsgrēkā cieta viens cilvēks.

Plkst. 11.25 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Ogres novadu, kur ugunsgrēks bija izcēlies šķūnī. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg šķūnis 120m2 platībā un sausā zāle 100m2 platībā. Mēģinot nodzēst ugunsgrēku saviem spēkiem, ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 14.59 ugunsgrēks likvidēts.

Plkst. 18.42 saņemts izsaukums uz Burtnieku ielu Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies piecstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg ceturtā stāva dzīvoklis 25m2 platībā. No piedūmotās mājas ugunsdzēsēji glābēji evakuēja 56 cilvēkus. Šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts plkst. 20.25.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sodrēji ēkas dūmvadā, sausā zāle, zaru kaudze, labības rugāji, koka dobums, salmu ķīpas, siena ruļļi, salmu ruļļi, meža zemsedze, dūmu sveces, putekļu filtri, elektroinstalācija un piekaramie griesti, četras vieglās automašīnas, neapsaimniekotas ēkas ārdurvis, saimniecības ēka un garāža, dārza māja, šķūnis, dzīvojamā māja un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Vakar saņemti divi izsaukumi, kur palīdzība nepieciešama cilvēkiem, kas atpūšas pie ūdenstilpēm. Ap plkst. 13.30 saņemts izsaukums uz Talsu novada Laidzes pagastu, kur divi cilvēki laivā iepūsti ezerā un saviem spēkiem netiek krastā. Savukārt ap plkst. 14.00 saņemts izsaukums uz Kaugurciema ielu Jūrmalā, kur seši cilvēki uz katamarāna iepūsti jūrā un saviem spēkiem nespēj tikt krastā. Abos gadījumos ugunsdzēsēji glābēji ar laivas palīdzību nogādāja cilvēkus atpakaļ krastā.

Vakar ugunsdzēsēji glābēji Rīgā no ūdenstilpes izcēla noslīkušu cilvēku, kuru nodeva Valsts policijas darbiniekiem.

Palīdzot nelaimē nonākušiem dzīvniekiem, vakar ugunsdzēsēji glābēji Šampētera ielā Rīgā, Dārza ielā Tukumā un Beverīnas ielā Rīgā no kokiem nocēla kaķus, bet Rīgas ielā Daugavpilī no strūklakas izcēla suni.

Latvijā

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) aicina veidot ilgtspējīgu atbalsta programmu ārvalstu kino uzņemšanai Latvijā, tā stiprinot vietējās kino nozares attīstību un piesaistot investīcijas, aģentūru LETA informēja partijā.

Svarīgākais