Gulbenē atklātas sērijveida zādzības

Svētdien Vidzemes reģiona policijas pārvaldes kriminālpolicijas nodaļas darbinieki veica kratīšanu kādā adresē Alūksnes novada Kalncempju pagastā.

Kratīšanas laikā atrastas un izņemtas 20 tūkstoši cigarešu, nelikumīgi glabāti ieroči un munīcija. Uzsākti divi kriminālprocesi, kas nosūtīti pēc teritoriālās piekritības Alūksnes iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļai.

Gulbenes iecirknī turpinās izmeklēšana kriminālprocesā, kas uzsākts par zādzībām. Procesa ietvaros aizturētas divas personas - 1988. un 1976. dzimuši Gulbenes iedzīvotāji, kuri tiek turēti aizdomās vairākās epizodēs par zādzību, tai skaitā metāllūžņu zādzību izdarīšanu aprīļa, maija un jūnija mēnešos Gulbenē un apkārtējos pagastos.

Vairāku Gulbenē veikto kratīšanu laikā izņemta lielākā daļa zagto mantu- elektrometināmais aparāts, flekši, urbji, dārgi elektroinstrumenti, pārveidots motorollers, metāli, akumulatori, vadi, trubas un citas mantas, kas tiks atgrieztas to likumīgajiem īpašniekiem.

Policija izmeklēšanas laikā noskaidrojusi, ka vīrieši zagtās mantas nodevuši metāluzpirkšanas punktos un pārdevuši.

Tiek noskaidrota minēto personu saistība ar vēl citām zādzībām.

Policija aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem un neuzticēties lētiem piedāvājumiem, nepirkt mantas, kas tiek piedāvātas par daudz zemāku samaksu nekā to tirgus vērtība. Gadījumā, ja Jums privātpersonas piedāvā iegādāties dažādas mantas „par pievilcīgām cenām”, iedzīvotājiem aicinājums vispirms griezties policijā un par piedāvājumu informēt policiju, lai pārliecinātos, vai minētās mantas neatrodas meklēšanā kā zagtas.