Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Kā tas ir iespējams? Vīrietis Rīgā no 19 cilvēkiem izkrāpj vairāk nekā 4000 eiro

© pixabay.com

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa piespriedusi pusotru gadu ilgu nosacītu cietumsodu kādam vīrietim, kurš apkrāpis 19 cilvēkus, sludinājumu portālā "ss.lv" piedāvājot izīrēt neeksistējošu dzīvokli, liecina publiski pieejamais anonimizētais lietas spriedums.

Notiesātais sarunājis, ka uz viņa rīcībā esošo citas personas bankas kontu tiks pārskaitīti 250 eiro

Spriedumā norādīts, ka vīrietis darbojies pēc vienotas shēmas - izveidojis e-pasta adresi uz citas personas vārda un sludinājumu portālā "ss.lv" ievietojis sludinājumu par dzīvokļa izīrēšanu. Kad uz šo sludinājumu atsaukušies potenciālie īrētāji, viņš nosūtījis tiem pašrocīgi sagatavotu īres līgumu par neesoša dzīvokļa izīrēšanu, kurā norādījis citas personas bankas konta rekvizītus nolūkā radīt uzticību par to, ka darījums notiks.

Notiesātais sarunājis, ka uz viņa rīcībā esošo citas personas bankas kontu tiks pārskaitīti 250 eiro. Spriedumā norādīts, ka šī persona nezināja, ka viņas bankas konts tiks izmantots nozieguma veikšanai. Persona, kuras kontā nauda tika ieskaitīta, šo naudu izņēma un nodeva notiesātajam, kurš to izmantoja savām vajadzībām.

Kopumā no 19 krāpnieka upuriem tika izkrāpti 4520 eiro, kas notiesātajam būs viņiem jāatlīdzina. Tāpat vīrietim nāksies segt procesuālos izdevumus 250 eiro apmērā.