Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Piedzērusies māte vakarā izlaiž pastaigāties savu piecus gadus veco dēlu

Pagājušajā piektdienā plkst.23 Valsts policijas (VP) Valmieras iecirknī tika saņemta informācija, ka pazudis piecgadīgs puišelis. Izrādījies, ka zēnu plkst.22 pastaigāties izlaidusi viņa māte, kas bijusi alkohola reibumā, aģentūru LETA informēja VP Vidzemes reģiona pārvaldes Prevencijas grupas vecākā inspektore Dace Jukāma.

Zēna meklēšanas pasākumos vakarā iesaistījās vairāk nekā desmit policijas darbinieku. Tika pārmeklēti bērnu rotaļu laukumi, ielas, vairākas daudzdzīvokļu māju kāpņu telpas. Puisēns atradies pie tēva, kas nedzīvo kopā ar zēna māti.

Noskaidrots, ka mazulis izlaists ''pastaigāties'' plkst.22 vakarā. Zēns klīdis pa ielām, līdz aizgājis apciemot tēti. Zēna māte, kas mazuli nav pieskatījusi un palaidusi ''pastaigāties", bijusi 2,8 promiļu alkohola reibumā.

Policijā tiek lemts par administratīvās lietvedības sākšanu. Administratīvo pārkāpumu kodeksā paredzētais sods par bērnu aprūpes pienākumu nepildīšanu ir naudas sods līdz 100 latiem. Ja pārkāpums izdarīts atkārtoti - sods no 150 līdz 250 latiem.

Policija aicina iedzīvotājus nepalikt vienaldzīgiem. Ja bērns viens klīst pa ielu, noteikti jāpainteresējas, kas viņu uzrauga. Tāpat jāatceras, ka bērnu, kas jaunāks par septiņiem gadiem, drīkst atstāt tikai pieaugušā vai bērna, kas sasniedzis 13 gadu vecumu, uzraudzībā.