Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Apē, iespējams, notikusi gāzes eksplozija, kuras dēļ ēkai izsprāguši visi logi un ieejas durvis

© F64

Vakar Apē kādā dzīvojamā mājā, iespējams, notikusi gāzes eksplozija, pēc kuras izcēlies ugunsgrēks, taču neviens cilvēks šajā nelaimē nav fiziski cietis.

Iespējams, gāzes eksplozijas rezultātā bija izsprāguši visi ēkas logi un ieejas durvis.

Vakar plkst. 15.03 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Rūpniecības ielu Apē, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā tika konstatēts, ka deg vienstāvu dzīvojamā māja ar mansardu pilnā 128m2 platībā, un iespējams, gāzes eksplozijas rezultātā bija izsprāguši visi ēkas logi un ieejas durvis. Notikumā cietušo nav. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējies viens cilvēks. Plkst. 20.21 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Naktī plkst. 1.39 VUGD saņēma izsaukumu uz Ilūkstes ielu Rīgā, kur daudzstāvu dzīvojamā mājā bija izveidojies sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā tika konstatēts, ka sešpadsmitstāvu dzīvojamās mājas atkritumu savākšanas telpā deg atkritumu konteiners 4m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotās ēkas evakuēja 27 cilvēkus. Plkst. 2.58 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, uz ieslēgtas plīts bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, sodrēji dūmvadā, dēļu kaudze, sausā zāle, meža zemsedze, sadzīves mantas, labības rugāji, elektrības kabelis, koks, veļas mašīna, apgaismojuma lampa, jumta konstrukcija, saimniecības ēka.

Palīdzot bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušiem dzīvniekiem, vakar ugunsdzēsēji glābēji Salaspils novadā un Rīgā nocēla no kokiem kaķus, kuri saviem spēkiem nespēja nokļūt lejā.