VUGD: Stiprā vēja radītie bojājumi ir novērsti

© Raitis Plauks, f64

Nedēļas nogalē stiprā vēja dēļ radīto bojājumu sekas ir novērstas, - LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Inese Veisa.

Kā ziņots, stiprā vēja dēļ bez elektrības bija palikušas 1500 mājsaimniecības, daudzviet uz ceļa braucamās daļas bija sagāzti koki.

Kā sacīja Veisa, VUGD nedēļas nogalē devās 51 ar vēja postījumiem saistītā izbraukumā, galvenokārt koku novākšanu no brauktuvēm. Rīgā un Rīgas reģionā šādu izbraukumu bija 23, Latgalē - 14.

VUGD rīcībā nav ziņu par stiprā vēja dēļ cietušiem cilvēkiem vai mājdzīvniekiem.

Arī Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja, ka Rīgā vēja postījumu sekas ir novērstas, "Rīgā viss ir normas robežās".

Jau ziņots, ka aizvadītajā diennaktī stiprākās vēja brāzmas fiksētas Ventspilī, kur tās sasniegušas ātrumu 21 metrs sekundē, Kolkā - 19 metri sekundē, kā arī Rucavā - 18 metri sekundē. Savukārt šodien līdz vakaram vējš pakāpeniski zaudēs savu spēku. Naktī gan vēl gaidāmas līdz 14 metru sekundē stipras brāzmas Rīgas jūras līča austrumu piekrastē.

Arī šodien visā Latvijas teritorijā iespējamas vēja brāzmas, taču tās vairs nebūs tik spēcīgas kā šīs nedēļas nogalē.

Latvijā

Latvijā reģistrētā bezdarba līmenis šogad septembra beigās bija 5,1% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, kas ir par 0,2 procentpunktiem mazāk nekā augusta beigās, liecina Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) publiskotā informācija.

Svarīgākais