Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Atņem tiesības taksistam, kurš darba auto glabājis marihuānu

© Kristīne Veinberga/F64 Photo Agency

Rīgas rajona tiesa uz četriem gadiem atņēmusi autovadītāja apliecību kādam taksistam, kurš pie starptautiskās lidostas "Rīga" tika pieķerts ar bundžiņu, kurā atradās narkotiskā viela - marihuāna, liecina publiski pieejamais anonimizētais tiesas spriedums.

Vadītājs amatpersonai rokās iedeva burciņu, kurā, pēc vadītāja vārdiem, bija marihuāna.

Spriedumā norādīts, ka muitas kinoloģijas nodaļas dienesta suns, patrulējot lidostas publiskajā teritorijā, norādījis uz kādu mašīnu, kurā varētu atrasties narkotiskās vielas.

Sekojot sunim, pie mašīnas piegājusi robežsardzes amatpersona, kas vadītājam uzdevusi jautājumu, vai pie vadītāja ir atrodamas kādas narkotiskās vielas. Uz šo jautājumu vadītājs atbildēja noliedzoši. Pēc atkārtota lūguma vadītājs amatpersonai rokās iedeva burciņu, kurā, pēc vadītāja vārdiem, bija marihuāna.

Sniedzot liecības, notiesātais gan skaidrojis, ka narkotiskās vielas muitas amatpersonai esot iedevis uzreiz. Viņš uzsvēra, ka zinot, ka tā bija marihuāna, jo esot bijis Amsterdamā un zinot kā tā izskatās, taču pats viņš šādas vielas nelietojot un iepakojumu mašīnā esot aizmirsis kāds klients, bet viņš nav paspējis to izmest.

Taču medicīniskajā ekspertīzē ticis noskaidrots, ka notiesātais bijis narkotiskās vielas - marihuānas - ietekmē. Tiesas laikā apsūdzētais gan noliedza, ka to būtu lietojis.

Kopumā notiesātajam tika piespriests administratīvais arests uz desmit diennaktīm, 1200 eiro liels naudas sods, kā arī transportlīdzekļa vadīšanas tiesību atņemšana uz četriem gadiem.