VID dienesta suns atrod kontrabandas cigaretes

Vakar Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Latgales reģionālās iestādes darbinieki, veicot muitas kontroles pasākumus uz Austrumu robežas, kādā automašīnā atklāja izveidotu slēpni ar 6 620 cigaretēm jeb 33 blokiem cigarešu tajā.

Paslēptās cigaretes tika atrastas, pateicoties VID četrkājainā darbinieka, vācu aitu suņa, jutīgajam degunam, informē VID Komunikācijas daļa.

16.septembrī Terehovas muitas kontroles punktā no Krievijas Federācijas puses pa "zaļo" joslu iebrauca automašīna Chrysler Grand Voyager. Automašīnas salonā redzamā vietā bija novietots ievešanai no trešajām valstīm atļautais preču daudzums - cigarešu "Ļeņingrad" bloks, divas puslitra degvīna pudeles un desmit kilogramus smags cukura maiss.

Tomēr uz aizdomu pamata automašīna tika novirzīta padziļinātās muitas kontroles veikšanai, pieaicinot VID Latgales reģionālās iestādes kinologu ar darba suni.

Automašīnas padziļinātās kontroles gaitā vācu aitu suns norādīja uz kādu vietu zem automašīnas grīdas. To pārbaudot, VID darbinieki grīdā atrada nelielu atveri ar vāku, kuru atverot, atklājās tilpne, bet tajā - noslēptas divējādu marku cigaretes. Kopumā atklātajā slēpnī atradās 6 540 gab. jeb 327 paciņas Jing Ling un 80 gab. jeb 4 paciņas cigaretes More ar Krievijas akcīzes markām.

Par konstatēto pārkāpumu 1988.gadā dzimušajam Latvijas Republikas pilsonim sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols par muitošanai pakļauto preču ievešanu Latvijas Republikas muitas teritorijā, noslēpjot šīs preces no muitas kontroles. Slēpnī atrastās 6 620 gab. cigaretes izņemtas, bet pārējās automašīnā esošās akcīzes preces un cukurs, kas nepārsniedz ievešanai atļauto daudzumu, atdots automašīnas īpašniekam.

Svarīgākais