Izlasi! Policija atklāj, kā pasargāt savu velosipēdu no zagļiem!

© Valsts policija

Velosezona rit pilnā sparā. Diemžēl šajā laikā aktīvi darbojas arī velosipēdu zagļi. Valsts policijas statistika liecina, ka pagājušajā diennaktī kopumā reģistrēti 13 velozādzību gadījumi.

Visbiežāk zādzības notikušas iekštelpās, brīvi piekļūstot velosipēdiem, piemēram, pagrabā vai kāpņutelpā, kā arī drošības slēdzeni izmantojis vien retais.

No tiem 10 notikuši Rīgā un tās reģionā, divi - Latgales reģionā, savukārt Kurzemes reģionā pagājušajā diennaktī fiksēts viens velosipēda zādzības gadījums.

Visbiežāk zādzības notikušas iekštelpās, brīvi piekļūstot velosipēdiem, piemēram, pagrabā vai kāpņutelpā, kā arī drošības slēdzeni izmantojis vien retais. Lai no rīta, dodoties dienas gaitās, nesagaidītu nepatīkams pārsteigums un iemīļotais velosipēds atrastos savā vietā, Valsts policija aicina būt uzmanīgiem un ievērot vairākus drošības noteikumus.

Būtiski velosipēdu novietot drošā vietā, piemēram, velonovietnē vai novērošanas kameru tuvumā. Tas būtiski mazinās iespēju, ka velozaglis izvēlēsies veikt zādzību tieši šajā vietā, taču, ja zādzību izdarīs, būs vieglāk notvert garnadzi, jo video novērošanas kameras būs to fiksējušas. Svarīgi velosipēdu pieslēgt, izmantojot drošus, nepārraujamus drošības saslēgus. Policija iesaka izvēlēties metāliskas U-veida slēdzenes, jo tās ir izturīgas un pat prasmīgam garnadzim pamatīgi jānopūlas, lai to pārrautu. Tikpat būtiski pārliecināties, ka izvēlētās velonovietnes statīvs ir drošs un pie tā pieslēgts velosipēds ir pasargāts. Personīgās mantas nedrīkst aizmirst uz velosipēda vai tā groziņā, jo arī tās var kļūt par zagļu mērķi.

Valsts policija aicina ikvienu reģistrēt savu divriteni CSDD velosipēdu reģistrā. Situācijā, ja nozagtais velosipēds tiks atrasts, policistiem būs vieglāk noskaidrot to īpašnieku.

Svarīgākais