Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

VIDEO: Bolderājā uzlauž bankomātu un izraisa ugunsgrēku

© Mārtiņš Zilgalvis/ F64 Photo Agency

Naktī uz otrdienu, 26. jūniju, Rīgā, Stūrmaņu ielā, pagaidām nenoskaidrotas personas uzlauza bankomātu un no tā nozaga naudu. Mēģinot sagriezt bankomāta durvis, tas aizdegās, kā rezultātā divstāvu ēkā izcēlās ugunsgrēks. Video no notikuma vietas atrodams arī mikroblogošanas vietnē twitter.

Valsts policija jau informēja, ka Ēkā nostrādāja signalizācija un plkst. 3.18 apsardze par notikušo paziņoja glābējiem un likumsargiem. Ierodoties notikuma vietā, VUGD konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg ēkas pirmais stāvs 50 m2 platībā un otrais stāvs 400 m2 platībā. Šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts plkst. 6.29.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Kurzemes iecirkņa policisti, ierodoties notika vietā, konstatēja, ka ir sagrieztas bankomāta durvis.

Aicinām atsaukties ikvienu, kuram varētu būt informācija par personām, kas saistītas ar šo noziegumu, kā arī tos, kuru rīcībā varētu būt cita izmeklēšanā noderīga informācija. Informēt policiju iespējams pa tālruņa numuru 110 vai arī vēršoties tuvākajā Valsts policijas iecirknī.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 18. nodaļas - par noziedzīgiem nodarījumiem pret īpašumu.

Policija šobrīd skaidro personas, kuras izdarījušas noziegumu. Tāpat tiek apzināts kopējais zaudējuma apmērs.