Madonā aizdomās par sērijveida veikalu apzagšanu aiztur trīs nepilngadīgos

Maijā Madonā ir notikušas vairākas zādzībām no dažādām tirdzniecības vietām. Zādzības reģistrētas 3., 6., 7., 12., 14. un 27. maijā. Vienā gadījumā zagtas cigaretes un alkohols, divos izsists logs, iekļūts veikalā Maxima un nozagtas ziedojumu kastītes, vienā no zādzību epizodēm izsitot logu iekļūts veikalā un nozagts ritenis, kas vēlāk atrasts netālu kādas mājas pagalmā, bet 27. maijā īsi pirms pusnakts laikā no 23:47 līdz 23:57 Madonā, Rīgas ielā 11A ar akmeni izsists veikala ieejas durvju stikls, iekļūts veikalā un nozagti četri portatīvie datori un astoņi mobilie telefoni.

Sadarbībā ar Madonas iecirkņa nepilngadīgo lietu dienesta inspektoriem izmeklēšanas laikā noskaidrotas piecas personas, kas tiek turētas aizdomās par minēto zādzību izdarīšanu. Tie ir divi pilngadību sasnieguši 1990. un 1989. gadā dzimuši jaunieši un trīs 1993., 1995. un 1994. gadā dzimušas nepilngadīgas personas. Diviem no aizdomās turamajiem, 1990. gadā dzimušam jaunietim, kas zādzības izplānojis un 1995. gadā dzimušajam pusaudzim, kurš piedalījies visās piecās epizodēs un kura dzīvesvietā atrasta un izņemta arī daļa no zagtajām mantām, tiesa piemērojusi drošības līdzekli – apcietinājumu.

Četri no aizdomās turamajiem ir Madonas iedzīvotāji, viens no Cesvaines. Policija izmeklēšanas laikā noskaidrojusi, ka nozagto naudu, kas bijusi ziedojumu kastītēs, grupa savā starpā sadalījusi, nozagto alkoholu izlietojuši, bet mantas pārdevuši. Policijas rīcībā ir informācija, ka zādzību plānotājs, 1990. gadā dzimis vīrietis, pusaudžus ir iebaidījis un piespiedis tos veikt zādzības.

Uzsākts par zādzību, ja tā izdarīta lielā apmērā vai ja to izdarījusi organizēta grupa. Krimināllikumā par šo noziedzīgo nodarījumu paredzēts sods – brīvības atņemšana uz laiku no trim līdz 15 gadiem.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.

Svarīgākais