VID atklāj cigaretes likumpārkāpēja automašīnā izveidotos slēpņos

Valsts ieņēmumu dienesta darbinieki, veicot muitas kontroles pasākumus uz Latvijas - Baltkrievijas robežas, novērsa mēģinājumu nelegāli ievest 5600 dažādu marku cigaretes, kas bija paslēptas automašīnā izveidotās slēptuvēs, ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Vakar vakarā muitas kontroles punktā "Pāternieki" pa "zaļo koridoru" iebrauca vieglā automašīna "Mazda". Automašīnas vadītājs uz VID darbinieka jautājumu par to, vai viņam ir kādas deklarējamas preces, uzrādīja alkoholu un cigaretes ievešanai atļautā daudzumā. Taču VID darbiniekiem radās aizdomas, ka tās varētu nebūt vienīgās akcīzes preces, kas atrodas automašīnā, tādēļ automašīna tika novirzīta padziļinātās fiziskās kontroles veikšanai. Kontroles laikā atklājās, ka automašīnas bagāžas nodalījuma abās spārnu arkās, automašīnas salonā zem audio sistēmas aizmugures paneļa un dokumentu portfelī ir cigaretes: 2200 cigaretes jeb 110 paciņas "Magnat", 1800 cigaretes jeb 20 paciņas "Monte Carlo", 600 cigaretes jeb 30 paciņas "Winston", pa 400 cigaretēm jeb 20 paciņām "Capri" un "Premjer" markas cigarešu, 200 cigaretes jeb 10 paciņas "Prima" ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 201.12 panta par muitošanai pakļauto preču ievešanu Latvijas Republikas muitas teritorijā, tās noslēpjot no kontroles vai nedeklarējot. Kopumā izņemtās 5600 cigaretes jeb 280 cigarešu paciņas un ir novietotas muitas kontroles punkta "Pāternieki" aizturēto preču noliktavā līdz administratīvās lietas izskatīšanai.

Svarīgākais