Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Asociācija: Vēršanās pret restorānu "Vairāk saules" ir slikta prakse

© f64

Vēršanās pret restorānu tīklu "Vairāk saules" uzskatāma par sliktu praksi no kontrolējošo institūciju puses, uzskata Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija (LVRA).

Kā aģentūru LETA informēja asociācijā, "Vairāk saules" īpašniece SIA "Vēl vairāk saules" ir LVRA biedrs, kuram veikto kratīšanu dēļ nācies slēgt visus sešus tīkla restorānus un pārtraukt ražošanu, radot zaudējumus vairāku desmitu tūkstošu eiro apmērā.

LVRA apšauba tiesībsargājošo iestāžu vēršanos pret "Vairāk saules", kas tiek pamatota ar "it kā esošu iesniegumu", kurā ietverta apsūdzība pret restorānu tīklu par kases aparātu sagrozīšanu lielos apmēros. Asociācijā atgādināja, ka pērn Valsts ieņēmumu dienests (VID) "Vairāk saules" restorānos veica pārbaudes un atzina, ka restorāni darbojas, ievērojot visas likumā noteiktās prasības. Turklāt restorānu tīkls, pēc LVRA paustā, bija viens no pirmajiem, kas ieviesa jaunajām prasībām atbilstošas kases sistēmas, kas izgājušas atbilstības institūciju un VID sertifikāciju, kā arī reģistrētas VID kases aparātu reģistrā.

Asociācijā atzīmēja, ka tiesībsargājošo iestāžu rīcība, pilnībā apturot saimniecisko darbību, pret uzņēmumu, kuram iepriekš nav bijušas ne mazākās indikācijas par krāpšanas gadījumiem, ir absolūti nepieņemama no kontrolējošo institūciju puses. Līdz ar to LVRA pauda aicinājumu atbildīgās iestādes nekavējoties risināt izveidojušos situāciju, lai negrautu savu un Latvijas uzņēmējdarbības vides reputāciju.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka "Vairāk saules" ēdināšanas vietās un birojā policija otrdien, 12.jūnijā, veikusi kratīšanas saistībā ar aizdomām par iejaukšanos kases aparātos, kā rezultātā valstij varētu būt nodarīti 1,5 miljonu eiro zaudējumi.

Restorānu līdzīpašnieks Endijs Bērziņš sabiedriskā medija ziņu portālam "Lsm.lv" šādu iespēju gan noliedzis. Viņš arī norādījis, ka kratīšana veikta uz kāda iesnieguma pamata.

Valsts policija ziņas par notikušo nesniedz.

Restorānu tīkla īpašniece SIA "Vēl vairāk saules" dibināta 2002.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2800 eiro. Pērn "Vēl vairāk saules" strādāja ar 4,715 miljonu eiro apgrozījumu un zaudējumiem 216 122 eiro apmērā.