Aizkrauklē policija sākusi izmeklēšanu pēc internetā ievietota piekaušanas videoieraksta

Valsts policijas Zemgales reģiona Aizkraukles iecirkņa darbinieki uz interneta mājaslapā ievietota videoieraksta pamata sākuši izmeklēšanu par iespējamo noziegumu Neretas novadā.

Vietējā laikraksta "Staburags" interneta mājaslapā forumā "Mūsu varoņi" ievietots video materiāls, kurā redzams, ka vairāki jaunieši ar rokām un kājām sit vīrieti un notiekošais tiek filmēts.

Policijai ir aizdomas, ka tas noticis Neretas novada Zalvē, un notikušajā saskatāmas noziedzīga nodarījuma pazīmes. Reaģējot uz to, sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 231.panta 2.daļas - "par huligānismu, ja tas izdarīts personu grupā vai saistīts ar miesas bojājumu nodarīšanu cietušajam vai ar mantas bojāšanu vai iznīcināšanu, vai ar pretošanos varas pārstāvim vai personai, kura vēršas pret sabiedriskās kārtības pārkāpšanu, vai ja tas izdarīts, lietojot ieročus, kā arī citus miesas bojājumu nodarīšanai izmantojamus priekšmetus".

Policijas darbinieki jau aizturējuši vienu 1990.gadā dzimušu jaunieti, kurš uz doto brīdi ievietots īslaicīgā aizturēšanas vietā un tiek lemts par drošības līdzekļa piemērošanu viņam. Lietā turpinās izmeklēšana.

Apsūdzībā par minēto nodarījumu likums paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz septiņiem gadiem un policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Latvijā

Rēzeknē notiekošajā Latgales rajona tiesas prāvā, kurā par nelikumīgas robežas šķērsošanas organizēšanu apsūdzēta biedrības “Gribu palīdzēt bēgļiem” aktīviste Ieva Raubiško, prokurore apsūdzētajai lūgusi piespriest viena gada un sešu mēnešu cietumsodu.

Svarīgākais