Munkevics paliek apcietinājumā

© LETA

Rīgas apgabaltiesa šodien atstāja negrozītu Centra rajona tiesas 20.maija lēmumu par drošības līdzekļa - apcietinājuma - piemērošanu kukuļošanas krimināllietā aizdomās turētajam bijušajam Jūrmalas domes priekšsēdētājam Raimondam Munkevicam ("Jūrmala - mūsu mājas").

Munkevica advokāts Aivo Leimanis uzskata, ka apgabaltiesa viņa iesniegto sūdzību ir izskatījusi tikai formāli un virspusēji, bet ne objektīvi un taisnīgi, jo tiesa neesot ņēmusi vērā advokāta pausto, ka viņa klients, būdams brīvībā, netraucētu izmeklēšanas darbībām.

Leimanis arī norādīja, ka lūdzis atbrīvot Munkevicu pret drošības naudu, taču tiesa to neesot akceptējusi.

Nākamreiz drošības līdzeklis Munkevicam tikšot pārskatīs pēc diviem mēnešiem no viņa aizturēšanas brīža.

Munkevics kopā ar savu partijas biedru, "Jūrmalas ātrās palīdzības" valdes locekli Normundu Pīrantu 18.maija vakarā tika aizturēts kriminālprocesā par 5000 latu kukuļa piedāvāšanu partijas "Jaunais laiks" (JL) deputātei Ivetai Blauai, lai nodrošinātu kūrortpilsētas mēram labvēlīgu rezultātu 20.maijā gaidāmajā neuzticības balsojumā.

Vēlāk abi šajā lietā tika atzīti par aizdomās turamajiem noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, kas paredzēts Krimināllikuma 323.panta 2.daļā - par kukuļdošanu, ja tā izdarīta atkārtoti vai lielā apmērā vai ja to izdarījusi valsts amatpersona, vai arī, ja tā izdarīta personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās.

20.maija pēcpusdienā abi aizdomās turētie tika apcietināti, bet Munkevics - arī gāzts no mēra amata.

25.maijā Centra rajona tiesas lēmumu par drošības līdzekļa - apcietinājuma - piemērošanu ar sava advokāta Laura Matisāna starpniecību pārsūdzēja Pīrants, bet 28.maijā sūdzību par savam klientam piemēroto apcietinājumu ierakstītā vēstulē tiesai nosūtīja arī Munkevica advokāts Leimanis.

Pīranata apcietināšanas pamatotību apgabaltiesa vērtēja jau 2.jūnijā, kad tā nolēma viņa drošības līdzekli atstāt negrozītu.

Kā ziņots, Munkevics un Pīrants kategoriski noliedz jebkādu savu saistību ar kukuļa došanu vai piedāvāšanu.

Svarīgākais