Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Rīgā aizdomās par sievietes slepkavību aizturēti divi indieši

Attēlam ilustratīva nozīme © Dmitrijs Suļžics, F64 Photo Agency

Piektdien, 11. maijā, īsi pēc pusnakts Rīgā, Viestura prospektā, izkrītot pa astotā stāva dzīvokļa logu, gāja bojā 1985. gadā dzimusi sieviete. Aizdomās par sievietes slepkavību, Valsts policija nekavējoties aizturēja divus indiešus.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess un tiek skaidroti notikušā apstākļi un nozieguma motīvi. Aizdomās turētajiem piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums.

Pavisam drīz šajā pašā naktī likumsargi noskaidroja un aizturēja divus vīriešus - 1992. un 1993. gadā dzimušus Indijas pilsoņus

11. maijā Valsts policija saņēma informāciju no iedzīvotājiem, ka Rīgā, Viestura prospektā, kāda sieviete ir izkritusi pa astotā stāva dzīvokļa logu. Ierodoties notikuma vietā, pie ieejas kāpņu telpā tika atrasts 1985. gadā dzimušas sievietes līķis. Tika noskaidrots, ka, iespējams, sieviete pa dzīvokļa logu ir izgrūsta.

Valsts policija

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Ziemeļu iecirkņa policisti nekavējoties uzsāka iespējamā vainīgā meklēšanu, un pavisam drīz šajā pašā naktī likumsargi noskaidroja un aizturēja divus vīriešus - 1992. un 1993. gadā dzimušus Indijas pilsoņus. Noskaidrots, ka bojāgājusī ir pazinusi vienu no aizdomās turētajiem vīriešiem. Sākotnējā informācija liecina, ka starp sievieti un abiem vīriešiem dzīvoklī norisinājies strīds, taču precīzus notikušā apstākļus un nozieguma motīvus policija šobrīd skaidro.

Saistībā ar notikušo tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 116. panta - par slepkavību. Par šādu noziegumu likumā paredzēts mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz 20 gadiem.

Šobrīd aizturētajiem ir piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums.