Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Ogres dome nāk pretim krimināllietā aizdomās turētajam

© pixabay.com

Ogres pašvaldības aģentūras “Ogres Namsaimnieks” bijušais direktors Aigars Briedis, kurš pirms pusgada bija viens no Valsts policijas aizturētajiem kriminālprocesā par krāpšanu, nesen atgriezies aģentūrā jaunā amatā, turklāt arī saņēmis no Ogres domes kompensāciju par piespiedu darba kavējumu, ziņo Latvijas Televīzijas raidījums “de facto”.

Valsts policijas izmeklētajā kriminālprocesā par 90 tūkstošu eiro izkrāpšanu no "Ogres Namsaimnieka" tiesa Briedim kā drošības līdzekli piemēroja apcietinājumu. Tajā viņš pavadīja gandrīz divus mēnešus.

Lai gan joprojām turpinās izmeklēšana, kurā Briedim ir aizdomās turētā statuss un piemērots liegums strādāt direktora amatā, pašvaldība nolēma ar viņu izlīgt. LTV “de facto” noskaidroja, ka policijas aizdomas izraisīja ūdensvada rekonstrukcijas darbi Ogrē un ar tiem saistītas dīvainas naudas plūsmas.

Ogres novada dome pērn oktobrī ārkārtas sēdē nolēma uz trim mēnešiem atstādināt no amata pašvaldības aģentūras "Ogres Namsaimnieks" direktoru Aigaru Briedi. Viņš tobrīd atradās aiz restēm: Valsts policijas izmeklētajā kriminālprocesā par 90 tūkstošu eiro izkrāpšanu no "Ogres Namsaimnieka" tiesa Briedim kā drošības līdzekli piemēroja apcietinājumu. Tajā viņš pavadīja gandrīz divus mēnešus.

Pēc iznākšanas no cietuma Briedis paņēma slimības lapu, bet janvāra beigās vērsās pret pašvaldību tiesā ar prasību atzīt viņa atstādināšanu par nepamatotu un izmaksāt viņam vidējo izpeļņu par piespiedu darba kavējumu. Tomēr līdz skatīšanai pēc būtības lieta nenonāca - aprīļa sākumā tiesa to izbeidza, jo Ogres pašvaldība ar Briedi noslēdza izlīgumu. Tā ietvaros Briedis saņēma aptuveni 2,5 tūkstošus eiro un atkāpās no "Ogres Namsaimnieka" direktora amata. Vienlaikus "Ogres Namsaimnieks" viņu pieņēma darbā par Notekūdeņu attīrīšanas iekārtu nodaļas vadītāja vietnieku.

Satikts jaunajā darba vietā, Briedis “de facto” skaidroja: “Uz doto brīdi pēc būtības man ir izdarīts diezgan liels morālais kaitējums, ka es nevaru ne ieņemt ne to amatu, uz ko es esmu kādreiz pretendējis un kur es esmu strādājis, attiecīgi arī pārējās dzīves situācijas ir izmainījušās.”

Turpinājumu lasi nākamajā lapā