Jēkabpilī vīrietis sagrābj par ķīlnieci un draud nogalināt bijušo draudzeni

© Kristaps Kuhaļskis/f64

Vakar Jēkabpilī kāds vīrietis sagrābis par ķīlnieci savu bijušo draudzeni, un, turot pie viņas kakla nazi, divas stundas nav laidis sievieti vaļā. Policijai pārrunu ceļā izdevies sievieti atbrīvot un agresīvo vīrieti aizturēt.

Vakar Zemgales reģiona policijas pārvaldes (ZRP) Jēkabpils iecirknī kāds 1958.gadā dzimis vīrietis lūdzis policijas palīdzību, informējot, ka Jēkabpilī, Nameja ielā pulksten 18.30 dzīvoklī, kad tajā laikā atradās viņš pats un sieviete, ar kuru viņš dzīvo kopā, izsitot virtuves loga rūti 1.stāvā ir iekļuvis agresīvi noskaņots vīrietis.

Vīrietis policijai arī ziņojis, ka agresīvais vīrietis, kurš iekļuvis dzīvoklī, paņēmis rokās tur esošo virtuves nazi, sagrābis dzīvoklī 1963.gadā dzimušu sievieti un draudējis to nogalināt. Viņam pašam izdevies izbēgt no dzīvokļa izlecot pa logu un paziņot par notikušo policijas darbiniekiem, nra.lv informēja Zemgales reģiona policijas pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece..

Nekavējoši uz notikuma vietu tika norīkoti policijas ekipāža. Policijas darbinieki norobežoja teritoriju, tika izsaukti papildspēki, glābšanas dienests un medicīnas darbinieki. Vīrietis sievieti tajā laikā turēja aiz matiem, pie kakla turot nazi un grūda izsistajās loga rūtīs, draudēja to nogalināt. Pēc policistu veiktajām pārrunām divu stundu laikā, ar vīrieti, sieviete tika atbrīvota un vīrietis aizturēts. Sieviete tika nogādāta medicīniskā iestādē.

Aizturētais vīrietis ir 1978.gadā dzimušais, agrāk dzīvojis kopā ar sievieti, kuru sagrāba par ķīlnieci, bet pēdējos gadus sieviete dzīvo kopā ar vīrieti, kurš informēja policiju par notikušo. Aizturētais vīrietis ir Jēkabpils iedzīvotājs, agrāk vairākas reizes tiesāts par dažādu zādzību izdarīšanu un arī smagu miesas bojājumu nodarīšanu.

Uzsākts kriminālprocess ar personas kā ķīlnieka sagrābšanu vai aizturēšanu, ja tas saistīts ar draudiem noslepkavot, kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz divpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Svarīgākais