Aināru Plataci varētu meklēt ekstrasenss

© Reinis Hofmanis/f64

Zvērinātu advokātu padome (ZAP) aicina tiesībsargājošās iestādes izmantot visus resursus, lai noskaidrotu kolēģa Aināra Platača pazušanas apstākļus un iemeslus. Pagaidām policijai nav izdevies advokātu atrast, taču ZAP priekšsēdētāja vietniece Guna Kaminska uzsver, ka kārtībsargi strādā ļoti profesionāli.

Daudzu skandalozu lietu atklāšanā Latvijā piedalījušies ekstrasensi un dziednieki, piemēram, nepilngadīgās zvērīgi nogalinātās Olgas Kozlovas slepkavības vietu Jaunciema mežā pirms gada palīdzēja atrast dziednieks Rolands Tiltiņš.

Neatkarīgā sazinājās ar dziednieci Gaidu Lākuti, lai noskaidrotu, vai A. Platača meklēšanā varētu palīdzēt ekstrasenss. "Jocīgi, šorīt pamodos ar domu par šo cilvēku. Fonā skanēja televizors, un piesaistīja viņa uzvārds. Nodomāju – vai tiešām cilvēkam bija tik platas acis?" saka gaišreģe.

Viņa stāsta, ka lūgumi atrast pazudušas personas izskan bieži un ekstrasenss vairākumā gadījumu spēj palīdzēt. Tomēr informācija bieži vien ir ļoti intīma, tāpēc to nevar stāstīt kuram katram. "Nepazīstamiem cilvēkiem, arī darba kolēģim, ekstrasenss nestāstīs, kas ar cilvēku noticis. Palīdzību jāmeklē vistuvākajam cilvēkam, vislabāk mātei," saka G. Lākute. Viņa norāda, ka A. Platača lietā nav iedziļinājusies, taču savas vīzijas viņai radušās.

Advokāta pazušana, pēc ekstrasenses domām, noteikti saistīta ar viņa darbu. "Viņš zināja ļoti vērtīgu informāciju, kas kādam varēja draudēt ar cietumu un kādam – ar nāvi. Iespējams, ka viņa kolēģi ļoti labi zina, par kuru lietu ir runa," dod mājienu G. Lākute.

A. Platača kolēģis Aloizs Vaznis Neatkarīgajai stāsta, ka advokāti pagaidām uzticas iekšlietu sistēmas darbiniekiem un ekstrasenss neesot iesaistīts. A. Vaznis arī norāda, ka raidījuma Nekā personīga sižets, kurā bija teikts, ka A. Platacis 24. maija vakarā uz īsu brīdi ieradies savās mājās, ir spekulatīvs. "Nezinu, kur viņi ņēmuši šādu informāciju, mēs zinām, ka Ainārs nebija mājās," saka A. Vaznis.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.