Purvā Krāslavas novadā, iespējams, noslīcis 12 gadus vecs bērns

© bezvēsts.lv

Sestdien, 28.aprīlī, organizācijas "bezvēsts.lv" brīvprātīgie Krāslavas rajonā meklē 12 gadus vecu zēnu, kurš, iespējams, noslīcis purvā.

Organizācija informē, ka pēc policijas rīcībā esošās informācijas traģiskie notikumi varēja risināties pirms pieciem gadiem, kad divi pusaudži aizmuka no Rēzeknes slimnīcas un pastaigas laikā pa mežu viens no zēniem - Jānis Tkačenko, iekrita purva akacī. Sestdien brīvprātīgie rūpīgi pārmeklējuši vietu, kur puisēns varētu būt noslīcis. Ar laivu apbraukāts purvainā ezera krasts, bet grūti caurstaigājamajās vietās izmantoja īpašas purva laivas.

bezvēsts.lv

Divas brīvprātīgo grupas paralēli pārmeklējusi krasta līniju un purvainās apvidus vietas. Viena grupa meklējusi ar aparatūru, kas ļauj meklēt zem ūdens. Otra grupa pārmeklēja purvainās vietas kājām - purva laivās. Meklēšanas laikā piesaistīti arī kinologi.

Visgrūtāk apsekojamās vietas pārbaudījuši arī "bezvēsts.lv" ūdenslīdēji. Viņiem nācās ienirt ļoti sarežģītos apstākļos - redzamība dūņainajā vidē bija minimāla - praktiski tā tuvojās nulles atzīmei. Darboties ūdenslīdējiem nācās uz tausti, ienirstot vairākos etapos.

Diemžēl, meklēšanas laikā zēna ķermenis netika atrasts, līdz ar tumsas iestāšanos meklēšana pārtraukta.

Svarīgākais