Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Par zādzībām no naftas produktu cauruļvada Polocka-Ventspils aizturētas vairākas personas

Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes Bauskas, Tukuma, Dobeles iecirkņu Kriminālpolicijas un Kārtības policijas darbinieki, sadarbībā ar SIA "LatRosTrans” drošības dienesta darbiniekiem, veicot operatīvos pasākumus, aizturējuši septiņas personas, no kurām divām piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

VP Bauskas iecirknī tik uzsākts kriminālprocess par to, ka Bauskas novadā, Īslīces pagastā no naftas produktu cauruļvada Polocka-Ventspils, veicot nelikumīgu pieslēgumu, tika nozagta 20757 litri dīzeļdegviela. Aizdomās par noziedzīgo nodarījumu tika aizturētas trīs personas.

VP ZRP Bauskas iecirknī tika uzsākts arī kriminālprocess sakarā ar naftas produktu cauruļvada bojāšanu Bauskas novadā, Rundāles pagastā, Saulainē. Par noziedzīgo nodarījumu tika aizturētas trīs personas. Veicot tālākās izmeklēšanas darbības, sankcionētas kratīšanas laikā, aizturēto personu dzīvesvietās, tika izņemta nereģistrēta bise, kā arī tehniskās ierīces, ar kuru palīdzību tika veikts nelikumīgs pieslēgums naftas vadam.

Savukārt VP ZRP Tukuma iecirknī tika uzsākts kriminālprocess par to, ka Tukuma novadā, Džūkstes pagastā, tika konstatēts naftas vada Polocka-Ventspils bojājums, aizdomās par noziedzīgo nodarījumu aizturēta viena persona.

VP ZRP Dobeles iecirknī tika uzsākts kriminālprocess par to, ka Dobeles novadā, Jaunbērzes pagastā tika konstatēts, ka bojāts naftas vads Polocka-Ventspils. Noskaidrota aizdomās turētā persona, starp augstāk jau minētajām aizturētajām noziedzīgām personām. Veicot izmeklēšanu noskaidrots, ka aizdomās turētā persona arī 2009.gadā veikusi divus pieslēgumus naftas vadam Polocka-Ventspils.

Izmeklēšanas laikā tiks pārbaudīta aizdomās turēto personu saistība citu noziedzīgo nodarījumu izdarīšanā.