Daugavpilī pie policista atrod amfetamīnu

Piektdienas, 28.maija vakarā, Valsts policijas darbinieki, pārbaudot operatīvo informāciju, Daugavpils centrā aizturēja četras personas, kuras pārvietojās ar automašīnu.

Pie viena no viņiem tika atrasti un izņemti apmēram 5 grami amfetamīna, nra.lv informēja Latgales reģiona policijas pārstāve Anastasija Laizāne.

Viens no aizturētajiem bija Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes darbinieks, Patruļdienesta rotas kārtībnieks, 1987.gadā dzimis vīrietis. Pārējie aizturētie vīrieši ir 1988.gadā, 1988.gadā un 1975.gadā dzimuši.

Sākts kriminālprocess par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu un pārsūtīšanu, ja tās izdarītas atkārtoti vai, ja tās izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās vai persona, kas agrāk izdarījusi narkotisko vai psihotropo vielu nolaupīšanu, vai ja tās izdarītas ar narkotiskajām vai psihotropajām vielām lielā apmērā. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Piemērotais drošības līdzeklis nav saistīts ar brīvības atņemšanu.

Līdzīgs profilaktiskais reids notika arī Rēzeknē, kā rezultātā tika aizturēta viena persona un izņemts 15 grami narkotisko vielu. Par minēto faktu sākts kriminālprocess, bet pret aizturēto personu piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Latvijā

Augstākā tiesa atteikusies ierosināt kasācijas tiesvedību lietā, kurā bijušajam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Personālvadības pārvaldes direktora vietniekam Uldim Bāram piespriests sabiedriskais darbs par apzināti nepatiesu ziņojumu par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu nolūkā panākt kriminālprocesa sākšanu pret noteiktām amatpersonām, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais