Liepājā pieķer autobusa šoferi, kurš pie stūres lieto alkoholu

Liepājā pie autobusa stūres dzērumā pieķerts "Liepājas autobusu parka" šoferis. Viņš dzēris darba laikā, ziņo portāls Rekurzeme.lv.

Svētdien, 30. maijā, ap pulksten 22.30 Lielā ielā aizturēts 1962. gadā dzimis šoferis, kurš vadījis autobusu “Volvo B10 B”, būdams alkoholisko dzērienu ietekmē. Viņa izelpā konstatētas 1,4 promiles alkohola, informē Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Jolanta Knīse.

VP Kurzemes reģiona pārvaldes Satiksmes uzraudzības rotas komandieris Ingus Ukstiņš pastāstīja, ka aizturēšanas brīdī pasažieri autobusā nav bijuši. “Vadītājs bija izlaidis pēdējos pasažierus un bija ceļā uz parku,” zina I. Ukstiņš.

Dzērājšofera aizturēšana notikusi pēc saņemtajām pasažieru sūdzībām – cilvēki zvanījuši uz policiju un informējuši, ka autobusa šoferis reisa laikā pie stūres lieto alkoholu. Likumsargi izbraukuši un autobusu apstādinājuši. “Sākotnējā pārbaudē alkometrs vīrieša izelpā uzrādīja vairāk nekā divas promiles alkohola,” skaidroja I. Ukstiņš un piebilda, ka koncentrācijas mazināšanās izelpā liecina, ka viņš nesen dzēris.

Aizturētais ir uzņēmuma “Liepājas autobusu parks” šoferis. Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Gundars Kristapsons pauda izbrīnu par šofera rīcību, norādot, ka uzņēmumā autobusa vadītājus pārbauda gan pirms došanās reisā, gan pēc tā, kā arī papildus, ja rodas tāda nepieciešamība. “Neloģiska rīcība,” uzskata G. Kristapons. “Ja viņu nebūtu pieķērusi policija, reibumu konstatētu pārbaudē pēc reisa,” viņš piebilst.

Vīrietis uzņēmumā par šoferi strādājis ilgāku laiku, līdz šim pārkāpumus nav izdarījis. Pēc notikušā ar vīrieti “Liepājas autobusu parks” lauzīs darba līgumu. “Viņš skaidroja, ka tā bijusi tikai puspudele alus, taču ar šādām promilēm neticas,” vērtē G. Kristapsons.

Latvijā

Lai avīzes “Kurzemes Vārds” 1919. gada 3. oktobrī nodrukātais apsveikums jaundibinātajai Latvijas Universitātei atgādina, ka augstskolu Latvijas valsts nodibināja kara laikā: “Lai pulcējas ap to kā droši sargi mūsu jaunekļi stiprām bruņām un asiem šķēpiem varenajās rokās uz cīņu pret tumsības varu, kas kā baigi draudoši ķēmi vēl spiežas ap Gaismas kalnu, kurā lepni pacēlusies mūsu jaunā Burtnieku pils.”

Svarīgākais