Šveices futbola līdzjutēji pret drošības naudu atbrīvoti no apcietinājuma

Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa šodien pret drošības naudu atbrīvojusi trīs pagājušajā nedēļā apcietinātos futbola līdzjutējus no Šveices, kuri tika aizturēti aizdomās par 9.septembrī notikušu uzbrukumu privātās drēbēs tērptam Rīgas Pašvaldības policijas darbiniekam.

Kā aģentūru LETA informēja tiesas priekšsēdētājas palīgs Kaspars Sadauskis, ir saņemts apstiprinājums no Valsts kases, ka tiesas noteiktā drošības nauda tajā ir iemaksāta, līdz ar to pieņemts lēmums atbrīvot visus trīs apcietinātos. Tas nozīmē, ka viņiem tagad ir tiesības atstāt valsti, taču pēc tiesas uzaicinājuma vīriešiem būs jāierodas atpakaļ Latvijā.

Kā ziņots, lēmumus par visu trīs Šveices futbola līdzjutēju apcietināšanu Centra rajona tiesa pieņēma 11.septembrī. Apcietinājums viņiem tika piemērots kā drošības līdzeklis. Lai personas tiktu atbrīvotas no apcietinājuma, tām bija jāiemaksā Valsts kasē drošības nauda. Diviem no apcietinātajiem bija jāiemaksā 10 000 latu liela drošības nauda, bet vienam - 4000 latu.

LETA jau ziņoja, ka 9.septembrī, Rīgas centrā trīs iereibuši futbola līdzjutēji no Šveices uzbruka privātās drēbēs tērptam Pašvaldības policijas darbiniekam, kurš gan nepildīja dienesta pienākumus.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes (RRP) Preses un sabiedrisko attiecību sektora vecākais speciālists Edgars Dudko aģentūru LETA informēja, ka ap plkst.20 Brīvības laukumā 1984.gadā dzimis Pašvaldības policijas darbinieks, esot privātās drēbēs un nepildot darba pienākumus, pamanīja, ka trīs vīrieši kārto savas dabiskās vajadzības. Varas pārstāvis piegāja pie vīriešiem, aizrādīja latviski un, saprotot, ka tie ir ārzemnieki, arī angliski. Pēc tam viņš saņēmis sitienu pa galvu no viena ārzemnieka, bet pārējie divi viņu fiziski ietekmējuši.

Visus likumpārkāpējus aizturēja Pašvaldības policijas darbinieki un nogādāja policijas iecirknī. Aizturētajiem noformēti administratīvā pārkāpuma protokoli, kā arī sākts kriminālprocess par nepakļaušanos varas pārstāvim.

Šveices līdzjutēji bijuši alkohola reibumā, diviem no tiem organismā konstatētas 2,5 promiles alkohola, vienam - 0,5 promiles alkohola.

Šveices pilsoņi - viens 1983.gadā un divi 1984.gadā dzimuši vīrieši - sākotnēji ievietoti īslaicīgās aizturēšanas iecirknī.

Kā sacīja Dudko, vēl četri Šveices pilsoņi 9.septembrī administratīvi sodīti par atrašanos alkohola reibumā publiskā vietā cilvēka cieņu aizskarošā stāvoklī.

Kā ziņots, Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra Eiropas zonas otrās grupas spēlē Latvijas futbola izlase 9.septembrī savā laukumā dramatiskā cīņā nospēlēja neizšķirti 2:2 ar Šveices valstsvienību.

Svarīgākais