Voins: Pret Plataci, visticamāk, pastrādāts noziegums

© Kaspars Krafts, f64

Valsts policija arvien vairāk sliecas domāt, ka pret advokātu Aināru Plataci ir pastrādāts noziegums; versija par viņa paša inscenētu pazušanu vairs nav prioritāra, - šorīt intervijā Latvijas Radio sacīja Valsts policijas (VP) priekšnieks ģenerālis Valdis Voins.

Platača pazušana, visticamāk, saistīta ar viņa profesionālo darbību.

Pēc Voina teiktā, versiju par noziegumu pastiprina tas, ka ir pagājis pietiekami ilgs laiks kopš viņa pazušanas, arī vairākas izmeklēšanas laikā noskaidrotas nianses to apstiprina.

Pašlaik policija noskaidro notikumu secību, kas un kā notika tajā vakarā, kad Platacis pēdējo reizi redzēts dzīvs, vienlaikus tiek skaidrots nozieguma iemesls, tālākā virzība. Pēc Voina teiktā, policija atkārtoti pārbauda pirms 14 mēnešiem no Platača saņemto informāciju par izteiktajiem draudiem.

"Toreiz Plataci atzina par cietušo, taču process tika izbeigts," sacīja Voins un piebilda, ka pašlaik atkārtoti tiek pārbaudīts arī šis gadījums.

Platača pazušanā, iespējams, "iesaistītās personas ir sabiedrībā pietiekami pazīstamas, plašsaziņas līdzekļos tās ir minētas. Ir vairāki momenti, kas liecina, ka vairāki cilvēki izteikuši Platacim draudus saistībā ar viņa profesionālo darbību," sacīja Voins, taču konkrētus iesaistīto personu uzvārdus nevēlējās nosaukt.

VP vadītājs nepiekrīt, ka pašlaik, kad brīvībā no apcietinājuma atgriežas vairāki 90.gados notiesātie noziedznieki, Latvijā kļūtu bīstamāk dzīvot. "Viņu bizness vairs nav iespējams kā 90.gados, viņi mēģina iespraukties kontrabandas biznesā, lai tiktu pie līdzekļiem. Tās tendences ir līdzīgas arī Lietuvā, Igaunijā," skaidro Voins un piebilst, ka "nav pamata uzskatīt, ka pie mums sāks braukāt pa ielām ar automātiem".

Platača pazušanu Voins nekādā gadījumā nevēloties saistīt ar Daugavpils vicemēra Grigorija Ņemcova slepkavību. Platacis bijis Daugavpils domes deputāta Riharda Eigima advokāts, taču policija šīs "skaļās lietas" tomēr nesaista.

Pēc Voina teiktā, Ņemcova lietā aptaujāti vairāki aculiecinieki, ir izņemti DNS paraug. "Pašlaik daudz kas atkarīgs no starptautiskās sadarbības. Pieprasīta informācija, vai Lietuvā, Baltkrievijā, Lietuvā nav personas ar šādiem DNS datiem," sacīja Voins un piebilda, ka "izmeklēšanas process liecina, ka šo lietu policijai izdosies atrisināt".

Kā ziņots, joprojām nav izdevies atrast advokātu Aināru Plataci, par kura pazušanu iesniegums policijā tika saņemts otrdien, 25.maijā.

Savukārt 1948.gadā dzimušais Daugavpils domes deputāts, vicemērs un uzņēmējs Ņemcovs tika nogalināts 16.aprīlī ap plkst.17 Daugavpilī centrā, Lāčplēša ielā, arkā pie Zobārstniecības poliklīnikas ar diviem šāvieniem galvā.

Saistībā ar Ņemcova slepkavību tiek izskatītas divas pamatversijas, kas saistītas ar viņa profesionālo darbību un biznesu. Policijai ir versija, ka slepkavība var būt saistīta ar personīgiem motīviem. Pašlaik policija ir atteikusies no versijas, ka slepkavība varētu būt saistīta ar laupīšanu.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.