Varmāka suni aplej ar degvielu un aizdedzina; tiesa piespriež nosacītu sodu

© F64/attēlam ir ilustratīva nozīme

Kurzemes rajona tiesa piespriedusi pusotru gadu nosacītas brīvības atņemšanas kādam vīrietim, kurš centies aizdedzināt savas dzīvesbiedres suni, liecina Tiesu informatīvajā sistēmā pieejamais anonimizētais tiesas spriedums.

Spriedumā norādīts, ka vīrietis pērnā gada 26.jūlijā, būdams dusmīgs uz dzīvesbiedrei piederošo suni par to, ka tas savas dabiskās vajadzības bija nokārtojis garāžā, aizvedis dzīvnieku uz mežu, kur piesējis to pie staba, aplējis ar degvielu un aizdedzinājis. No vīrieša neatkarīgu iemeslu dēļ liesmas izdzisa, taču vīrietis atstāja suni piesietu īsā pavadā, bez dzeramā ūdens un ēdiena, kur to nākamā rītā atrada kāds garāmbraucējs.

Visas savas darbības vīrietis veica alkohola reibumā.

Pērn tiesas Latvijā kopumā notiesāja četrus cilvēkus par vardarbību pret dzīvniekiem. Divos gadījumos notiesātajiem tika piemērota īslaicīga brīvības atņemšana, bet divos piespiedu darbs, liecina LETA rīcībā esošā informācija.

Latvijā

Krimināllietu pret bijušo Rēzeknes mēru Aleksandru Bartaševiču par ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu, kā arī par to, ka viņš 16 gadus valsts amatpersonas deklarācijās apzināti nenorādīja ziņas par ārzemēs iegādātu īpašumu un citiem ienākumiem lielā apmērā, Latgales rajona tiesa Balvos plāno sākt skatīt 13.decembrī plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Svarīgākais