Par līdzdalību naudas atmazgāšanas shēmā Lielbritānijā notiesāts Latvijas valstspiederīgais

Lielbritānijā notiesāts Latvijas valstspiederīgais, kurš ļāvis savu bankas kontu izmantot naudas atmazgāšanas shēmā, vēsta laikraksts "Northampton Chron & Echo".

42 gadus vecais Aleksandrs Levickis aizturēts pagājušā gada 27.augustā bankas "Lloyds TSB" filiālē Northemptonā, kur viņš mēģināja noņemt no sava konta 2000 sterliņu mārciņas, kas bija jau trešais šāds darījums attiecīgajā dienā.

Levickis tiesā sacīja, ka viņam kāds vīrietis, kuru viņš saticis uz ielas, piedāvājis nopelnīt 1000 sterliņu mārciņu, ļaujot izmantot savu kontu naudas pārskaitīšanai.

Levicka kontā ieskaitītas 6299 sterliņu mārciņas. Dažādās banku filiālēs viņš divas reizes noņēma pa 2000 mārciņu, bet trešajā mēģinājumā bankas darbiniekiem radās aizdomas un viņi izsauca policiju.

Levickis Dastonas tiesā atzina savu vainu trīs apsūdzības punktos par krāpšanos.

Tiesa viņam piesprieda 32 nedēļu cietumsodu.

Latvijā

„Biju uzrakstījis vēstuli Smiltēnam: lūdzu, ieviesiet Saeimā valodas konsultantu, kas pierakstītu katra deputāta kļūdu. Latviešu valoda deputātiem ir briesmīga! Ko dara Valodas centrs? Viņi vārās savā sulā! Izdod kaut kādas brošūras, tērē naudu diskusijām, kurās paši piedalās... Ja tagad deputātus sūta uz valodas pārbaudi, tas ir pāķiski! Kā viņus vispār varēja ievēlēt? Dzīvojam kā ģerevņā...” TV24 raidījumā „Nedēļa. Post scriptum” savu sašutumu pauž izcilais kinorežisors un scenārists Jānis Streičs.