Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

"Rēzeknes namsaimnieks" juristu apsūdz 1700 eiro nelikumīgā pieņemšanā

© Ilustratīvs attēls

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nosūtījis krimināllietas materiālus Rēzeknes prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai pret SIA "Rēzeknes namsaimnieks" juristu par prettiesiska labuma pieņemšanu un prettiesiska labuma pieprasīšanu un pieņemšanu.

KNAB krimināllietā iegūtie pierādījumi norāda, ka pašvaldības uzņēmuma jurists, radot priekšstatu, ka ir nokārtojis, lai SIA "Rēzeknes namsaimnieks" pārstāvis paraksta darbu pieņemšanas nodošanas aktu par veiktajiem darbiem, pieņēma prettiesisku labumu 200 EUR apmērā no privātuzņēmēja prokūrista (Krimināllikuma (KL) 326.2panta pirmā daļa).

Papildus tam KNAB pirmstiesas izmeklēšanas laikā tika noskaidrots, ka Rēzeknes pašvaldības uzņēmuma pārstāvis prettiesisku labumu 1500 EUR apmērā pieprasīja un pieņēma no privātuzņēmuma prokūrista par daudzdzīvokļu mājas fasādes atjaunošanas veikto darbu pieņemšanu un finansējuma saņemšanu no SIA "Rēzeknes namsaimnieks" (KL 326.2panta otrā daļa).

KNAB norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta likumā noteiktajā kārtībā.

KNAB aicina iedzīvotājus un uzņēmējus, kuru rīcībā ir ziņas par prettiesiskas labumu pieprasīšanas gadījumiem, sniegt šo informāciju KNAB Ziņojumu centrā Brīvības ielā 104, Rīgā (bezmaksas uzticības tālrunis: 80002070), knab@knab.gov.lv. Anonimitāte garantēta.

Krimināllikuma 326.2 pants. Prettiesiska labumu pieprasīšana un pieņemšana

(1) Par materiālu vērtību, mantiska vai citāda rakstura labumu, to piedāvājuma prettiesisku pieņemšanu, ko pats vai ar starpnieku izdarījis valsts vai pašvaldības iestādes darbinieks, kurš nav valsts amatpersona, vai valsts institūcijas pilnvarota tāda pati persona par kādas darbības izdarīšanu vai neizdarīšanu labuma devēja vai jebkuras citas personas interesēs, izmantojot savas pilnvaras, neatkarīgi no tā, vai pieņemtās materiālās vērtības, mantiska vai citāda rakstura labumi domāti šai personai vai jebkurai citai personai, -soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

(2) Par tādām pašām darbībām, ja tās izdarītas lielā apmērā vai ja tās izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās, vai ja tās saistītas ar materiālo vērtību, mantiska vai citāda rakstura labumu pieprasīšanu vai izspiešanu, -soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, atņemot tiesības uz noteiktu nodarbošanos vai tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem.