Policija par narkotiku izplatīšanu aizturējusi taksometra vadītāju

Pagājušajā nedēļā, ceturtduen Rīgas policija aizturēja trīs personas- divas par kokaīna iegādāšanos un glabāšanu, bet vienu par kokaīna realizāciju.

Par kokaīna realizāciju aizturētais - taksists, policijas darbinieku redzeslokā nonāca aptuveni februārī. Piesardzības nolūkos, lai nepiesaistītu policijas darbinieku uzmanību, kokaīnu viņš realizēja izmantojot savu darba auto ar taksometra firmas simboliku, nra.lv informēja Rīgas reģiona policijas pārvaldes Preses un sabiedrisko attiecību sektora Vecākais speciālists Edgars Dudko.

Policijas darbinieku darbu apgrūtināja gan šis apstāklis, gan tas, ka viņš, galvenokārt, ar narkotiku realizāciju nodarbojās diennakts tumšajā laikā- vakaros un naktīs. Narkotikas realizēja dažādās vietās Rīgā.

Aizturēšanas brīdī pie narkotiku izplatītāja tika izņemti 5 grami kokaīna. Veicot kratīšanu viņa auto tika izņemti vēl 15 grami kokaīna, 3 grami metamfetamīna un 3 grami marihuānas, kas bija noslēpti zem auto priekšējo sēdekļu pārvalkiem tā, lai tos nevarētu sataustīt, gadījumā, ja auto tiek pārmeklēts.

Ilgstoša darba rezultātā policijas darbiniekiem izdevās noskaidrot neapdzīvotu dzīvokli ārpus Rīgas, kurā narkotikas slēptas un fasētas. Veicot kratīšanu, tajā tika atrasti elektroniskie svariņi, polietilēna maisiņi narkotiku fasēšanai, trīs kafijas maļamās dzirnaviņas, kurās narkotikām tika piejaukti dažādi piemaisījumi lielāka daudzuma iegūšanai, kā arī ap 100 gramu zaļganbrūnas augu valsts izcelsmes masas un ap 100 gramu pulverveida vielas, kas, visticamāk, attiecīgi varētu būt marihuāna un metamfetamīns. Aizturētais kopā ar ģimeni dzīvoja citā adresē, kurā narkotikas neslēpa.

Kratīšanā izņemto vielu veids un precīzs to svars vēl tiks noteikts ekspertīzē, jo narkotikas atradās daudzos dažāda izmēra iepakojumos. 11.septembrī narkotiku izplatītājam piemērots drošības līdzeklis- apcietinājums, bet pārējām divām personām piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Svarīgākais