"Rīgas satiksme" dienesta izmeklēšanā par traģisko avāriju nav konstatējusi nekā jauna

Pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" dienesta izmeklēšanā par traģisko avāriju 24.aprīlī nav konstatējusi nekā būtiski jauna, aģentūrai LETA pastāstīja uzņēmuma preses sekretārs Viktors Zaķis.

Dienesta izmeklēšanā konstatēts, ka autobusa vadītājs pirms došanās reisā izgājis feldšera apskati, par ko ir atzinums. Vadītāja ierašanos un aiziešanu no pārbaudes vietas fiksējušas videokameras.

Videokameru veiktajos ierakstos autobusa vadītāja kustībās nav bijušas manāmas reibuma pazīmes, tāpat to nav redzējuši cilvēki, kas ar viņu kontaktējušies pirms reisa. Tas liekot secināt, ka autobusa vadītājs piedzēries reisa laikā, norādīja Zaķis.

Zaķis uzsvēra, ka paralēli dienesta izmeklēšanai notiek kriminālprocess, kura laikā tikšot noskaidrotas arī sīkākas detaļas.

Dienesta izmeklēšanas mērķis bijis noskaidrot, vai bijuši ievēroti visi normatīvie akti. Tās laikā arī noskaidrots, ka avārijā cietušais autobuss bijis labā tehniskā kārtībā.

LETA jau ziņoja, ka 24.aprīlī ap plkst.20.40 Baložos, Rīgas ielā, apgāzās "Rīgas satiksmes" 23.maršruta autobuss, kā dēļ gāja bojā trīs cilvēki un vēl četri cieta.

Bojā gājušais "Rīgas satiksmes" autobusa vadītājs bijis stiprā alkohola reibumā. Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, autobusa vadītāja organismā konstatētas vairāk nekā divas promiles alkohola.

Svarīgākais